Bine ai venit sau revenit pe secretelegospodinei.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Lista de ingrediente:
-4 linguri ulei de floarea soarelui
-5 kg vinete
-1 lingură sare mare
Cum se prepara:
Punem la copt vinetele pe flacără, grătar, sau la cuptor, după posibilitatea fiecaruia, dar urmărim să fie bine coapte.
Apoi, pregatim o tava, unde le vom așeza, presărăm sare peste ele și le acoperim cu o folie alimentară, sau cu o altă tavă și le lăsăm așa 15 minute, după care le curățăm rapid șub jet de apă rece.
Dupa ce s-au copt, le curatam foarte bine și repede, iar după ce s-au odihnit așa, presărate cu sare.
Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine de tot.
După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare și o lingură de ulei.
Spălăm borcanele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le
umplem cu vinete, presându-le bine cu o spatulă, să nu se creeze goluri de aer.
Umplem borcanele până la filet, apoi punem in fiecare borcan câte o lingură de ulei.
Uleiul va crea o protectie care va proteja vinetele pe parcursul păstrării.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse și dăm borcanele la cuptor pentru 10 minute, la temperatura de 180 de grade.
După ce am oprit focul, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească usor, apoi le ducem în cămară.