Salata de dovlecei

Oricine va gusta această salată, va fi cu siguranță încântat. Iată ce ingrediente sunt necesare:

Ingrediente:

  • 3 căței de usturoi
  • Apă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri de muștar
  • 3 dovlecei mari
  • Sare după gust
  • 140 g iaurt gras

Mod de preparare:

Pregătirea dovleceilor:

1.Curăță dovleceii de coajă, taie-i pe jumătate și scoate semințele.

->

2.Dă dovleceii pe răzătoarea mare.

Fierberea dovleceilor:

3. Pune apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare.

4. Când apa începe să fiarbă, adaugă dovleceii rași.

5. Fierbe la foc mediu până când dovleceii sunt bine fierți.

Scurgerea dovleceilor:

6. Pune dovleceii fierți într-o strecurătoare, clătește-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine de apă.

Prepararea maionezei:

7. Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.

Amestecarea ingredientelor:

8. Curăță usturoiul și pisează-l.

9. Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurtul.

10. Condimentează cu sare după gust și adaugă usturoiul pisat. Amestecă bine.

Servire:

Salata de dovlecei este acum gata pentru a fi servită. Este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru orice masă!