Rulouri cu crema de vanilie

Aceste rulouri sunt crocante la exterior, delicate la interior ศ™i umplute cu o cremฤƒ bogatฤƒ de vanilie, perfectฤƒ pentru a satisface orice poftฤƒ de dulce. Urmeazฤƒ aceastฤƒ reศ›etฤƒ ศ™i vei obศ›ine un desert memorabil pentru toatฤƒ familia.

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

200 ml ulei vegetal

>

200 ml apฤƒ rece

Un praf de sare

700 g fฤƒinฤƒ albฤƒ

->

Pentru crema de vanilie:

3 ouฤƒ

200 g zahฤƒr

1 litru lapte integral

2 linguri extract de vanilie

4 linguri amidon alimentar sau fฤƒinฤƒ

200 g unt moale

Pentru decor:

Zahฤƒr pudrฤƒ sau fulgi de ciocolatฤƒ

Mod de preparare:

1. Pregฤƒtirea aluatului:

รŽntr-un bol mare, amestecฤƒ uleiul, apa ศ™i sarea pรขnฤƒ la omogenizare.

Adaugฤƒ treptat fฤƒina, frฤƒmรขntรขnd pรขnฤƒ cรขnd obศ›ine un aluat elastic, care nu se lipeศ™te de mรขini.

Formeazฤƒ mici bile de aluat ศ™i ruleazฤƒ-le pรขnฤƒ obศ›ineศ›i forme cilindrice subศ›iri, adaptรขnd dimensiunea dupฤƒ preferinศ›e.

2. Coacerea rulourilor:

Aศ™azฤƒ rulourile pe o tavฤƒ tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt, asigurรขndu-te cฤƒ sunt la distanศ›ฤƒ unele de altele.

Introdu tava รฎn cuptorul preรฎncฤƒlzit la 180ยฐC ศ™i coace rulourile timp de 20-22 de minute, pรขnฤƒ cรขnd devin aurii.

Lasฤƒ-le sฤƒ se rฤƒceascฤƒ complet pe un grฤƒtar de bucฤƒtฤƒrie.

3. Prepararea cremei de vanilie:

รŽntr-un castron, bate ouฤƒle cu zahฤƒrul pรขnฤƒ cรขnd amestecul devine spumos.

Adaugฤƒ laptele, extractul de vanilie ศ™i amidonul, mixรขnd pรขnฤƒ la omogenizare completฤƒ.

Transferฤƒ compoziศ›ia รฎntr-o cratiศ›ฤƒ ศ™i fierbe la foc mic, amestecรขnd constant pรขnฤƒ se รฎngroaศ™ฤƒ.

Dupฤƒ ce crema a ajuns la consistenศ›a doritฤƒ, ia-o de pe foc ศ™i incorporeazฤƒ untul bucฤƒศ›ele, amestecรขnd pรขnฤƒ cรขnd acesta se topeศ™te.

Lasฤƒ crema sฤƒ ajungฤƒ la temperatura camerei รฎnainte de utilizare.

4. Asamblarea rulourilor:

Foloseศ™te un pos sau o punguศ›ฤƒ de bucฤƒtฤƒrie cu un colศ› tฤƒiat pentru a umple rulourile rฤƒcite cu cremฤƒ de vanilie.

Presarฤƒ deasupra zahฤƒr pudrฤƒ sau decoreazฤƒ cu fulgi de ciocolatฤƒ pentru un aspect ศ™i mai apetisant.

Sfaturi utile:

Aluat: Dacฤƒ este prea uscat, adaugฤƒ cรขteva picฤƒturi de apฤƒ. Dacฤƒ e prea moale, adaugฤƒ puศ›inฤƒ fฤƒinฤƒ.

Crema: Amestecฤƒ constant pentru a evita formarea cocoloaศ™elor. Foloseศ™te o sitฤƒ dacฤƒ crema nu este complet netedฤƒ.

Depozitare: Pฤƒstreazฤƒ rulourile umplute รฎntr-un recipient ermetic la frigider ศ™i consumฤƒ-le รฎn 2 zile pentru prospeศ›ime maximฤƒ.

Servire:

Serveศ™te rulourile ca atare sau alฤƒturi de o ceaศ™cฤƒ de ceai aromat sau cafea cremoasฤƒ.

Poftฤƒ bunฤƒ!