Prajitura cu mac

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Aceastฤƒ reศ›etฤƒ este pentru un desert special de prฤƒjiturฤƒ cu mac, acoperitฤƒ cu ciocolatฤƒ neagrฤƒ bogatฤƒ ศ™i intensฤƒ. Aluatul prฤƒjiturii este moale ศ™i umed, datoritฤƒ iaurtului ศ™i uleiului, รฎn timp ce macul รฎi conferฤƒ un gust distinctiv.

>

Acest desert poate fi o alegere perfectฤƒ pentru ocazii festive sau pentru o sesiune de ceai relaxantฤƒ รฎn weekend.

Reศ›eta este simplฤƒ ศ™i uศ™or de urmat, astfel รฎncรขt oricine poate pregฤƒti aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ delicioasฤƒ acasฤƒ. Sฤƒ vedem cum se preparฤƒ aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ specialฤƒ cu mac!

Ingrediente:

Pentru aluat (1 pahar = 250 ml):

->

  • 2 pliculeศ›e de zahฤƒr vanilat
  • 4 gฤƒlbenuศ™uri de ou
  • 2 pahare de iaurt natural
  • 2 pahare de fฤƒinฤƒ
  • 1 pahar de ulei
  • 2 pahare de zahฤƒr
  • 2 pahare de mac
  • 1 plic de praf de copt

Pentru glazurฤƒ:

  • 200 g ciocolatฤƒ neagrฤƒ
  • 70 g unt
  • 1 lingurฤƒ de ulei

Preparare:

1.รŽncepem prin a bate gฤƒlbenuศ™urile de ou cu zahฤƒrul ศ™i zahฤƒrul vanilat pรขnฤƒ devin spumoase.

Adฤƒugฤƒm treptat uleiul, iaurtul, apoi fฤƒina, macul ศ™i praful de copt, pe care le-am amestecat anterior.

2.Turnฤƒm aluatul รฎntr-o tavฤƒ tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt ศ™i coacem la 190ยฐC timp de aproximativ 35 de minute.

Dupฤƒ ce scoatem prฤƒjitura din cuptor, o lฤƒsฤƒm sฤƒ se rฤƒceascฤƒ complet.

3.Pentru a pregฤƒti glazura, topim ciocolata, apoi o amestecฤƒm cu uleiul ศ™i untul. Acoperim prฤƒjitura rฤƒcitฤƒ cu aceastฤƒ glazurฤƒ de ciocolatฤƒ. Lฤƒsฤƒm sฤƒ se รฎntฤƒreascฤƒ, apoi o servim.

Aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ cu mac va cuceri cu siguranศ›ฤƒ pe toatฤƒ lumea la masฤƒ. Spor la gฤƒtit ศ™i distracศ›ie plฤƒcutฤƒ รฎn bucฤƒtฤƒrie!