Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Aceastฤ reศetฤ este pentru un desert special de prฤjiturฤ cu mac, acoperitฤ cu ciocolatฤ neagrฤ bogatฤ ศi intensฤ. Aluatul prฤjiturii este moale ศi umed, datoritฤ iaurtului ศi uleiului, รฎn timp ce macul รฎi conferฤ un gust distinctiv.
>
Acest desert poate fi o alegere perfectฤ pentru ocazii festive sau pentru o sesiune de ceai relaxantฤ รฎn weekend.
Reศeta este simplฤ ศi uศor de urmat, astfel รฎncรขt oricine poate pregฤti aceastฤ prฤjiturฤ delicioasฤ acasฤ. Sฤ vedem cum se preparฤ aceastฤ prฤjiturฤ specialฤ cu mac!

Ingrediente:
Pentru aluat (1 pahar = 250 ml):
->
- 2 pliculeศe de zahฤr vanilat
- 4 gฤlbenuศuri de ou
- 2 pahare de iaurt natural
- 2 pahare de fฤinฤ
- 1 pahar de ulei
- 2 pahare de zahฤr
- 2 pahare de mac
- 1 plic de praf de copt
Pentru glazurฤ:
- 200 g ciocolatฤ neagrฤ
- 70 g unt
- 1 lingurฤ de ulei
Preparare:
1.รncepem prin a bate gฤlbenuศurile de ou cu zahฤrul ศi zahฤrul vanilat pรขnฤ devin spumoase.
Adฤugฤm treptat uleiul, iaurtul, apoi fฤina, macul ศi praful de copt, pe care le-am amestecat anterior.
2.Turnฤm aluatul รฎntr-o tavฤ tapetatฤ cu hรขrtie de copt ศi coacem la 190ยฐC timp de aproximativ 35 de minute.
Dupฤ ce scoatem prฤjitura din cuptor, o lฤsฤm sฤ se rฤceascฤ complet.
3.Pentru a pregฤti glazura, topim ciocolata, apoi o amestecฤm cu uleiul ศi untul. Acoperim prฤjitura rฤcitฤ cu aceastฤ glazurฤ de ciocolatฤ. Lฤsฤm sฤ se รฎntฤreascฤ, apoi o servim.
Aceastฤ prฤjiturฤ cu mac va cuceri cu siguranศฤ pe toatฤ lumea la masฤ. Spor la gฤtit ศi distracศie plฤcutฤ รฎn bucฤtฤrie!




