Prajitura Budapesta

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente

Pentru aluat:

>

300 g făină

80 g zahăr pudră

100 g unt

->

2 ouă

½ plic praf de copt

20 g cacao

puțin lapte

Pentru pandișpan:

4 ouă

4 linguri zahăr

4 linguri făină

1 linguriță rasă de praf de copt

Pentru cremă:

500 ml lapte

3 linguri făină

250 g unt

2 plicuri zahăr vanilat

250 g zahăr

Mod de preparare:

Amestecați 300 g de făină, 80 g de zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, ½ plic de praf de copt, 20 g cacao și puțin lapte, apoi frământați aluatul și coaceți 2 foi din el.

Separat, preparați pandișpanul cu 4 ouă: amestecați făina cu praful de copt, bateți albușurile spumă, adăugați zahărul și continuați să bateți. Adăugați gălbenușurile și încorporați ușor amestecul de făină și praf de copt. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C.

Fierbeți 500 ml lapte cu 3 linguri de făină. Frecați 250 g de unt cu 250 g zahăr pudră și 2 plicuri de zahăr vanilat, apoi amestecați compoziția cu crema fiartă.

Ungeți prima foaie de cacao cu cremă, puneți deasupra pandișpanul, adăugați alt strat de cremă, iar la final cealaltă foaie de cacao.

Presărați zahăr pudră pe deasupra pentru decor.