De ce să pui neaparat bicarbonat în apă, atunci când fierbi ouă

Bine ai venit sau revenit pe secretelegospodinei.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Fie că pregătim ouă pentru a le vopsi de Paște sau pentru a face delicioasele ouă umplute, cea mai mare provocare pentru gospodine este decojirea lor.

De multe ori, ouăle nu se decojesc uniform, ceea ce nu este deloc plăcut estetic. Dar nu vă faceți griji, am descoperit un truc simplu care va face ca decojirea ouălor să fie ușoară și uniformă: adăugarea de bicarbonat în apa în care fierbeți ouăle.

Efectul magic al bicarbonatului este că împiedică albușul să se lipească de coajă, astfel încât veți putea decoji ouăle cu ușurință. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o linguriță de bicarbonat în apa când începe să clocotească.

Un alt avantaj al acestui truc este că ouăle mai vechi se vor decoji mai ușor. Deci, dacă ouăle sunt mai vechi de o săptămână, este recomandat să folosiți bicarbonat.

Pentru a verifica prospețimea ouălor, le puteți scufunda în apă. Dacă ouăle rămân la suprafață, nu mai sunt proaspete și nu ar trebui consumate. Dacă se scufundă, atunci sunt perfecte pentru a fi savurate.

Dacă preferați să cumpărați ouăle din comerț, vă sfătuiesc să verificați codul de bare de pe ambalaj.

Dacă codul începe cu cifra 0 sau 1, aceasta înseamnă că ouăle provin de la găini crescute ecologic, hrănite ecologic, fără conservanți, aditivi sau coloranți artificiali. Acestea sunt cele mai sănătoase ouă pe care le puteți găsi în magazine.

Bicarbonatul este un ingredient versatil și este foarte util în bucătărie și în casă. Aflați câteva dintre modurile în care puteți folosi bicarbonatul:

Praful de copt natural: Bicarbonatul poate înlocui praful de copt atunci când este amestecat cu puțină sare de lămâie și puțin mălai. Astfel, veți obține un agent de creștere natural pentru prăjituri și alte preparate.

Curățarea fructelor și legumelor: Bicarbonatul este eficient în înlăturarea substanțelor chimice de pe fructe și legume. Puteți pune fructele și legumele într-un castron cu apă curată, adăugați o linguriță de bicarbonat și lăsați-le la înmuiat timp de aproximativ 15 minute.

Curățarea biberoanelor și suzetelor: Dacă sunteți o mamă care nu vrea să folosească produse de curățare chimice pentru biberoanele și suzetele copiilor, bicarbonatul poate fi soluția. Acestea pot fi lăsate la înmuiat peste noapte într-un castron cu apă fierbinte și câteva lingurițe de bicarbonat. A doua zi, clătiți bine și lăsați-le să se usuce înainte de a le folosi din nou.

Îndepărtarea mirosurilor neplăcute: Bicarbonatul este perfect pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, haine și chiar din cărți. Puteți presăra bicarbonat direct pe saltele pentru a absorbi praful și mirosurile neplăcute. Lasă bicarbonatul să acționeze timp de cel puțin o oră și apoi aspiră praful.

Acestea sunt doar câteva dintre modurile în care puteți folosi bicarbonatul în bucătărie și în casă. Este un ingredient accesibil și eficient, care vă poate ajuta să pregătiți mâncarea mai sănătoasă și să mențineți casa curată și proaspătă. Așa că nu ezitați să aveți mereu bicarbonat la îndemână!

Similar articles