Cornulete delicioase

Bun venit la o reศ›etฤƒ simplฤƒ ศ™i rapidฤƒ de prฤƒjituri care, odatฤƒ puse pe masฤƒ, nu rฤƒmรขn niciodatฤƒ mai mult de zece minute!

Aceastฤƒ idee delicioasฤƒ de desert este perfectฤƒ pentru momentele cรขnd รฎศ›i doreศ™ti ceva dulce, dar nu ai mult timp la dispoziศ›ie.

De ce avem nevoie pentru a face aceste prฤƒjituri minunate?

รŽศ›i voi spune tot ceea ce trebuie sฤƒ pregฤƒteศ™ti pentru ca aceste prฤƒjituri sฤƒ iasฤƒ ca la carte. Vei gฤƒsi totul simplu de urmฤƒrit, astfel รฎncรขt sฤƒ te bucuri de un rezultat perfect chiar de la prima รฎncercare.

Pentru aluat:

280 g fฤƒinฤƒ

1/2 linguriศ›ฤƒ praf de copt

Un praf de sare

Un praf de zahฤƒr vanilat

80 g unt

200 g iaurt dens sau smรขntรขnฤƒ

1 gฤƒlbenuศ™

Pentru umpluturฤƒ:

100 g nuci mฤƒcinate, prฤƒjite รฎn prealabil

1 albuศ™

Un praf de sare

40 g zahฤƒr

1 zahฤƒr vanilat

Aceste ingrediente, combinate cu cรขteva altele, รฎศ›i vor garanta aluatul perfect, potrivit pentru a fi umplut cu tot ce รฎศ›i place.

Mod de preparare pas cu pas

Pentru a รฎncepe, ia un bol adรขnc ศ™i amestecฤƒ fฤƒina cu praful de copt ศ™i un praf de sare. Adaugฤƒ vanilie pentru o aromฤƒ subtilฤƒ. Dupฤƒ ce obศ›ii o bazฤƒ bine amestecatฤƒ, adaugฤƒ untul de consistenศ›a unui nisip umed. La final, รฎncorporeazฤƒ smรขntรขna ศ™i un gฤƒlbenuศ™ de ou pentru a lega aluatul.

Acum, cฤƒ aluatul este gata, lasฤƒ-l odihnit รฎntr-o pungฤƒ la rece รฎn frigider. Acest pas este important, deoarece ajutฤƒ aluatul sฤƒ capete fermitate, fiind mai uศ™or de lucrat cu el ulterior.

Cum pregฤƒtim umplutura deliciosului desert?

Pentru umpluturฤƒ, vom bate un albuศ™ de ou spumฤƒ, adฤƒugรขnd un praf de sare pentru stabilitate. รŽncingeศ›i albuศ™ul cu zahฤƒr ศ™i vanilie pentru savoare. La final, รฎncorporaศ›i nucile mฤƒcinate, aducรขnd astfel o notฤƒ crocantฤƒ ศ™i aromatฤƒ umpluturii.

Modelarea ศ™i coacerea prฤƒjiturilor

Dupฤƒ ce aluatul s-a odihnit bine รฎn frigider, รฎmparte-l รฎn patru pฤƒrศ›i egale. Ia fiecare parte ศ™i รฎntinde-o รฎntr-o foaie subศ›ire. Taie foile รฎn triunghiuri ศ™i รฎncepe sฤƒ le umpli cu amestecul de nucฤƒ ศ™i albuศ™. Ruleazฤƒ-le cu grijฤƒ, similar cu sarmalele, pentru a รฎnchide bine umplutura.

Pentru coacere, preรฎncฤƒlzeศ™te cuptorul la 180 de grade Celsius (aproximativ 350ยฐF).

Pune prฤƒjiturile astfel formate pe o tava tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt ศ™i lasฤƒ-le รฎn cuptor timp de aproximativ 25 de minute.

La final, scoate-le ศ™i presarฤƒ zahฤƒr pudrฤƒ deasupra, oferindu-le un aspect de sฤƒrbฤƒtoare.

Bucurฤƒ-te de aceste minunฤƒศ›ii dulci!

Nimic nu se comparฤƒ cu gustul acestor prฤƒjituri proaspete ศ™i aromate. รŽncรขntฤƒ-ศ›i familia ศ™i prietenii cu aceste delicii care dispar rapid de pe platouri!

Te rugฤƒm sฤƒ รฎmpฤƒrtฤƒศ™eศ™ti cu noi impresiile tale ศ™i sฤƒ ne spui cum ศ›i-a reuศ™it reศ›eta, รฎn secศ›iunea de comentarii. Suntem curioศ™i sฤƒ aflฤƒm ศ™i variantele tale preferate de umpluturฤƒ!