Amandine de casa – Reteta ca la mama acasa

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouฤƒ

6 linguri de zahฤƒr

2 linguri de cacao

6 linguri de fฤƒinฤƒ

1 praf de copt

Pentru cremฤƒ:

200g unt

200g zahฤƒr pudrฤƒ

4 gฤƒlbenuศ™uri

100g ciocolatฤƒ amฤƒruie

1 lingurฤƒ de rom

Pentru glazurฤƒ:

100g ciocolatฤƒ amฤƒruie

50g unt

Mod de preparare amandine de casa:

Pregฤƒtiศ›i blatul: Preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul la 180 de grade Celsius. Separaศ›i gฤƒlbenuศ™urile de albuศ™uri. Mixaศ›i albuศ™urile cu zahฤƒrul pรขnฤƒ obศ›ineศ›i o spumฤƒ tare. Adฤƒugaศ›i gฤƒlbenuศ™urile unul cรขte unul, cacaoa, fฤƒina ศ™i praful de copt ศ™i amestecaศ›i pรขnฤƒ la omogenizare. Turnaศ›i compoziศ›ia รฎntr-o formฤƒ de tort tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt ศ™i coaceศ›i timp de 25-30 de minute. Lฤƒsaศ›i blatul sฤƒ se rฤƒceascฤƒ.

Pregฤƒtiศ›i crema: Topiศ›i ciocolata รฎntr-un vas la bain-marie. Amestecaศ›i untul moale cu zahฤƒrul pudrฤƒ, apoi adฤƒugaศ›i gฤƒlbenuศ™urile, unul cรขte unul, ศ™i mixaศ›i pรขnฤƒ cรขnd obศ›ineศ›i o cremฤƒ finฤƒ. Adฤƒugaศ›i ciocolata topitฤƒ ศ™i esenศ›a de rom ศ™i amestecaศ›i pรขnฤƒ cรขnd obศ›ineศ›i o compoziศ›ie omogenฤƒ.

Asamblaศ›i prajitura: Tฤƒiaศ›i blatul rฤƒcit รฎn douฤƒ, uniform. รŽntindeศ›i crema de ciocolatฤƒ pe unul dintre blaturi, acoperiศ›i cu cel de-al doilea blat, apoi รฎntindeศ›i restul de cremฤƒ pe partea de sus ศ™i pe laterale.

Pregฤƒtiศ›i glazura: Topiศ›i ciocolata amฤƒruie cu untul la bain-marie, amestecรขnd continuu. Lฤƒsaศ›i glazura sฤƒ se rฤƒceascฤƒ puศ›in, apoi turnaศ›i-o peste prajitura, asigurรขndu-vฤƒ cฤƒ acoperฤƒ ศ™i pฤƒrศ›ile laterale.

Lฤƒsaศ›i prajitura sฤƒ se rฤƒceascฤƒ รฎn frigider pentru cรขteva ore รฎnainte de a fi servit.

Poftฤƒ bunฤƒ!