Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouฤ
6 linguri de zahฤr
2 linguri de cacao
6 linguri de fฤinฤ
1 praf de copt
Pentru cremฤ:
200g unt
200g zahฤr pudrฤ
4 gฤlbenuศuri
100g ciocolatฤ amฤruie
1 lingurฤ de rom
Pentru glazurฤ:
100g ciocolatฤ amฤruie
50g unt
Mod de preparare amandine de casa:
Pregฤtiศi blatul: Preรฎncฤlziศi cuptorul la 180 de grade Celsius. Separaศi gฤlbenuศurile de albuศuri. Mixaศi albuศurile cu zahฤrul pรขnฤ obศineศi o spumฤ tare. Adฤugaศi gฤlbenuศurile unul cรขte unul, cacaoa, fฤina ศi praful de copt ศi amestecaศi pรขnฤ la omogenizare. Turnaศi compoziศia รฎntr-o formฤ de tort tapetatฤ cu hรขrtie de copt ศi coaceศi timp de 25-30 de minute. Lฤsaศi blatul sฤ se rฤceascฤ.
Pregฤtiศi crema: Topiศi ciocolata รฎntr-un vas la bain-marie. Amestecaศi untul moale cu zahฤrul pudrฤ, apoi adฤugaศi gฤlbenuศurile, unul cรขte unul, ศi mixaศi pรขnฤ cรขnd obศineศi o cremฤ finฤ. Adฤugaศi ciocolata topitฤ ศi esenศa de rom ศi amestecaศi pรขnฤ cรขnd obศineศi o compoziศie omogenฤ.
Asamblaศi prajitura: Tฤiaศi blatul rฤcit รฎn douฤ, uniform. รntindeศi crema de ciocolatฤ pe unul dintre blaturi, acoperiศi cu cel de-al doilea blat, apoi รฎntindeศi restul de cremฤ pe partea de sus ศi pe laterale.
Pregฤtiศi glazura: Topiศi ciocolata amฤruie cu untul la bain-marie, amestecรขnd continuu. Lฤsaศi glazura sฤ se rฤceascฤ puศin, apoi turnaศi-o peste prajitura, asigurรขndu-vฤ cฤ acoperฤ ศi pฤrศile laterale.
Lฤsaศi prajitura sฤ se rฤceascฤ รฎn frigider pentru cรขteva ore รฎnainte de a fi servit.
Poftฤ bunฤ!




