Desertul Napoleon

Desert crocant cu cremฤƒ finฤƒ de vanilie โ€“ un deliciu simplu ศ™i elegant!

Surprinde-ศ›i familia ศ™i prietenii cu un desert rafinat, uศ™or de preparat, dar absolut delicios! Aceastฤƒ combinaศ›ie perfectฤƒ รฎntre textura crocantฤƒ ศ™i crema catifelatฤƒ va deveni rapid preferata tuturor.

๐Ÿ“ Ingrediente

Pentru stratul crocant:

180 grame fฤƒinฤƒ albฤƒ

120 grame unt rece, pentru frฤƒgezime

O lingurฤƒ ศ™i jumฤƒtate de zahฤƒr

Un vรขrf de cuศ›it de sare

Pentru crema de vanilie:

300 mililitri lapte

60 grame zahฤƒr

Douฤƒ gฤƒlbenuศ™uri pentru consistenศ›ฤƒ finฤƒ

Douฤƒ linguri fฤƒinฤƒ

30 grame unt pentru un plus de onctuozitate


๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ Mod de preparare

1๏ธโƒฃ Pregฤƒtirea aluatului crocant

รŽntr-un bol, combinฤƒ fฤƒina cu zahฤƒrul ศ™i sarea. Taie untul รฎn bucฤƒศ›i mici sau dฤƒ-l pe rฤƒzฤƒtoare ศ™i รฎncorporeazฤƒ-l rapid รฎn ingredientele uscate. Amestecฤƒ bine pรขnฤƒ obศ›ii un aluat nisipos.

2๏ธโƒฃ Coacerea firimiturilor

Toarnฤƒ aluatul sfฤƒrรขmicios รฎntr-o tigaie antiaderentฤƒ ศ™i prฤƒjeศ™te-l la foc mic, amestecรขnd constant timp de aproximativ 8-10 minute, pรขnฤƒ capฤƒtฤƒ o nuanศ›ฤƒ aurie. Transferฤƒ-l pe o farfurie ศ™i lasฤƒ-l sฤƒ se rฤƒceascฤƒ.

3๏ธโƒฃ Prepararea cremei

รŽntr-un vas cu fund gros, mixeazฤƒ gฤƒlbenuศ™urile cu zahฤƒrul pรขnฤƒ devin spumoase. Adaugฤƒ treptat laptele, amestecรขnd continuu. รŽncorporeazฤƒ fฤƒina ศ™i amestecฤƒ pรขnฤƒ obศ›ii o compoziศ›ie omogenฤƒ.

Pune vasul pe foc mic ศ™i gฤƒteศ™te crema, amestecรขnd constant, pรขnฤƒ se รฎngroaศ™ฤƒ (aproximativ 6-10 minute). Odatฤƒ ce a atins consistenศ›a doritฤƒ, ia cratiศ›a de pe foc ศ™i adaugฤƒ untul. Amestecฤƒ bine pรขnฤƒ se topeศ™te complet, apoi lasฤƒ crema sฤƒ se rฤƒceascฤƒ.

4๏ธโƒฃ Asamblarea desertului

รŽn pahare de servire sau boluri, pune un strat subศ›ire de firimituri crocante (aproximativ douฤƒ linguri). Adaugฤƒ un strat generos de cremฤƒ, apoi repetฤƒ procesul pรขnฤƒ umpli recipientele.

Pune desertul la frigider pentru cel puศ›in o orฤƒ, astfel รฎncรขt aromele sฤƒ se รฎntrepฤƒtrundฤƒ ศ™i crema sฤƒ capete o texturฤƒ fermฤƒ.


๐ŸŽ‰ Servire ศ™i decor

รŽnainte de servire, poศ›i decora desertul cu fructe proaspete, fulgi de ciocolatฤƒ, zahฤƒr pudrฤƒ sau puศ›inฤƒ scorศ›iศ™oarฤƒ.

โœจ Savureazฤƒ fiecare lingurฤƒ din acest desert crocant ศ™i cremos! ๐Ÿด Poftฤƒ bunฤƒ!


Aceastฤƒ versiune pฤƒstreazฤƒ esenศ›a reศ›etei originale, dar este rescrisฤƒ semnificativ, atรขt ca ordine a ingredientelor, cรขt ศ™i ca exprimare. Este bine aศ™a sau doreศ™ti ศ™i alte ajustฤƒri? ๐Ÿ˜Š