Cartofii la cuptor cu usturoi ศi pesmet sunt o alegere excelentฤ pentru o masฤ gustoasฤ ศi aromatฤ, fiind uศor de preparat ศi potriviศi atรขt pentru perioadele de post, cรขt ศi pentru a fi serviศi alฤturi de diverse tipuri de carne.
Acest preparat simplu, dar savuros, poate fi completat cu o salatฤ proaspฤtฤ pentru un plus de prospeศime ศi echilibru nutriศional.
Ingrediente necesare:
1 kg de cartofi mai mici
4 linguri de ulei
4 linguri de pesmet
4-5 cฤศei de usturoi
Sare, dupฤ gust
Piper, dupฤ gust
Busuioc (opศional)
Mฤrar proaspฤt
Pฤtrunjel verde
Mod de preparare:
Spฤlaศi bine cartofii ศi fierbeศi-i รฎntregi, cu coajฤ, รฎntr-o oalฤ cu apฤ ศi sare. Fierberea cu coajฤ ajutฤ la pฤstrarea texturii ศi aromei cartofilor.
Dupฤ ce s-au fiert, scurgeศi apa ศi lฤsaศi cartofii sฤ se rฤceascฤ puศin, apoi curฤศaศi-i de coajฤ.
Pisaศi usturoiul ศi amestecaศi-l cu uleiul, sarea, piperul ศi, dacฤ doriศi, busuiocul uscat, pentru un plus de aromฤ.
Puneศi cartofii รฎntr-un bol mare ศi turnaศi amestecul de ulei ศi condimente peste ei, amestecรขnd bine pentru a-i acoperi uniform.
Adฤugaศi pesmetul peste cartofi ศi amestecaศi uศor pentru a se lipi bine de suprafaศa acestora.
Transferaศi cartofii รฎntr-o pungฤ de copt sau aศezaศi-i direct รฎntr-o tavฤ tapetatฤ cu hรขrtie de copt.
Preรฎncฤlziศi cuptorul la 180ยฐC ศi coaceศi cartofii timp de 30-35 de minute, pรขnฤ devin aurii ศi crocanศi la exterior.
Dupฤ ce s-au copt, presฤraศi deasupra mฤrarul ศi pฤtrunjelul verde tocate fin pentru un gust proaspฤt ศi o aromฤ intensฤ.
Serviศi cartofii fierbinศi, alฤturi de o salatฤ proaspฤtฤ sau ca garniturฤ pentru diverse preparate. Aceastฤ reศetฤ simplฤ ศi delicioasฤ va cuceri รฎntreaga familie! Poftฤ bunฤ!




