Cartofi la cuptor

Cartofii la cuptor cu usturoi ศ™i pesmet sunt o alegere excelentฤƒ pentru o masฤƒ gustoasฤƒ ศ™i aromatฤƒ, fiind uศ™or de preparat ศ™i potriviศ›i atรขt pentru perioadele de post, cรขt ศ™i pentru a fi serviศ›i alฤƒturi de diverse tipuri de carne.

Acest preparat simplu, dar savuros, poate fi completat cu o salatฤƒ proaspฤƒtฤƒ pentru un plus de prospeศ›ime ศ™i echilibru nutriศ›ional.

Ingrediente necesare:

1 kg de cartofi mai mici

4 linguri de ulei

4 linguri de pesmet

4-5 cฤƒศ›ei de usturoi

Sare, dupฤƒ gust

Piper, dupฤƒ gust

Busuioc (opศ›ional)

Mฤƒrar proaspฤƒt

Pฤƒtrunjel verde

Mod de preparare:

Spฤƒlaศ›i bine cartofii ศ™i fierbeศ›i-i รฎntregi, cu coajฤƒ, รฎntr-o oalฤƒ cu apฤƒ ศ™i sare. Fierberea cu coajฤƒ ajutฤƒ la pฤƒstrarea texturii ศ™i aromei cartofilor.

Dupฤƒ ce s-au fiert, scurgeศ›i apa ศ™i lฤƒsaศ›i cartofii sฤƒ se rฤƒceascฤƒ puศ›in, apoi curฤƒศ›aศ›i-i de coajฤƒ.

Pisaศ›i usturoiul ศ™i amestecaศ›i-l cu uleiul, sarea, piperul ศ™i, dacฤƒ doriศ›i, busuiocul uscat, pentru un plus de aromฤƒ.

Puneศ›i cartofii รฎntr-un bol mare ศ™i turnaศ›i amestecul de ulei ศ™i condimente peste ei, amestecรขnd bine pentru a-i acoperi uniform.

Adฤƒugaศ›i pesmetul peste cartofi ศ™i amestecaศ›i uศ™or pentru a se lipi bine de suprafaศ›a acestora.

Transferaศ›i cartofii รฎntr-o pungฤƒ de copt sau aศ™ezaศ›i-i direct รฎntr-o tavฤƒ tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt.

Preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul la 180ยฐC ศ™i coaceศ›i cartofii timp de 30-35 de minute, pรขnฤƒ devin aurii ศ™i crocanศ›i la exterior.

Dupฤƒ ce s-au copt, presฤƒraศ›i deasupra mฤƒrarul ศ™i pฤƒtrunjelul verde tocate fin pentru un gust proaspฤƒt ศ™i o aromฤƒ intensฤƒ.

Serviศ›i cartofii fierbinศ›i, alฤƒturi de o salatฤƒ proaspฤƒtฤƒ sau ca garniturฤƒ pentru diverse preparate. Aceastฤƒ reศ›etฤƒ simplฤƒ ศ™i delicioasฤƒ va cuceri รฎntreaga familie! Poftฤƒ bunฤƒ!