Vinete marinate cu usturoi

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente:

  • 2-3 vinete medii
  • 1 capฤƒศ›รขnฤƒ de usturoi
  • 1/2 canฤƒ de oศ›et de mere sau de vin alb
  • 1/2 canฤƒ de apฤƒ
  • 1/4 canฤƒ de ulei de mฤƒsline
  • 1 lingurฤƒ de zahฤƒr
  • 1 lingurฤƒ de sare
  • 1 linguriศ›ฤƒ de piper negru boabe
  • 1 linguriศ›ฤƒ de boabe de muศ™tar (opศ›ional)
  • 1 linguriศ›ฤƒ de boia dulce sau iute (opศ›ional)
  • 1 legฤƒturฤƒ de pฤƒtrunjel proaspฤƒt, tocat
  • 2-3 frunze de dafin

>

Mod de preparare:

Pregฤƒtirea vinetelor:

Spฤƒlaศ›i vinetele ศ™i tฤƒiaศ›i-le รฎn felii subศ›iri sau cuburi, dupฤƒ preferinศ›ฤƒ. Presฤƒraศ›i-le cu sare ศ™i lฤƒsaศ›i-le sฤƒ stea timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de apฤƒ ศ™i amฤƒrฤƒciune. Clฤƒtiศ›i-le bine ศ™i uscaศ›i-le cu un prosop de hรขrtie.

Prฤƒjirea vinetelor:

->

รŽntr-o tigaie mare, รฎncingeศ›i uleiul de mฤƒsline ศ™i prฤƒjiศ›i vinetele รฎn tranศ™e, pรขnฤƒ devin aurii ศ™i moi. Scoateศ›i-le pe un prosop de hรขrtie pentru a elimina excesul de ulei.

Prepararea marinadei:

รŽntr-o cratiศ›ฤƒ, adฤƒugaศ›i oศ›etul, apa, zahฤƒrul, sarea, piperul negru boabe, boabele de muศ™tar, boiaua (dacฤƒ folosiศ›i) ศ™i frunzele de dafin. Aduceศ›i la fierbere ศ™i lฤƒsaศ›i sฤƒ fiarbฤƒ timp de 5 minute.

Adฤƒugarea usturoiului:

Curฤƒศ›aศ›i ศ™i feliaศ›i subศ›ire usturoiul. Adฤƒugaศ›i usturoiul feliat ศ™i pฤƒtrunjelul tocat รฎn cratiศ›ฤƒ cu marinadฤƒ ศ™i opriศ›i focul.

Marinarea vinetelor:

รŽntr-un borcan mare sau un recipient de sticlฤƒ, aศ™ezaศ›i un strat de vinete prฤƒjite, apoi turnaศ›i o parte din marinadฤƒ cu usturoi ศ™i pฤƒtrunjel. Continuaศ›i sฤƒ alternaศ›i straturile pรขnฤƒ cรขnd toate vinetele ศ™i marinada sunt utilizate.

Asiguraศ›i-vฤƒ cฤƒ vinetele sunt complet acoperite de marinadฤƒ. Dacฤƒ este necesar, adฤƒugaศ›i puศ›inฤƒ apฤƒ pentru a le acoperi complet.

Pฤƒstrarea:

รŽnchideศ›i borcanul ermetic ศ™i lฤƒsaศ›i-l sฤƒ se rฤƒceascฤƒ la temperatura camerei. Dupฤƒ ce s-a rฤƒcit, transferaศ›i borcanul รฎn frigider. Vinetele marinate vor fi gata de consum dupฤƒ 24 de ore, dar pentru un gust mai intens, lฤƒsaศ›i-le sฤƒ stea timp de 2-3 zile.

Servire:

Vinetele marinate cu usturoi sunt delicioase servite ca aperitiv, alฤƒturi de pรขine proaspฤƒtฤƒ sau ca garniturฤƒ pentru diverse feluri de mรขncare.

Poftฤƒ bunฤƒ!