Aluat frantuzesc

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacฤƒ sunteศ›i รฎn cฤƒutarea unei reศ›ete uศ™oare ศ™i delicioase pentru a face pรขine ศ™i chifle pufede, atunci acesta este articolul potrivit pentru dumneavoastrฤƒ.

>

Aluatul pufos necesitฤƒ cรขteva ingrediente simple, dar procesul poate fi puศ›in dificil pentru unele persoane. Cu aceastฤƒ reศ›etฤƒ simplificatฤƒ ศ™i uศ™or de รฎnศ›eles, veศ›i putea pregฤƒti rapid ศ™i uศ™or pรขinea sau chiflele dorite.

Ingrediente necesare:

  • 700 de grame de fฤƒinฤƒ de grรขu.
  • 1 linguriศ›ฤƒ de sare.
  • 400 ml de lapte cald.
  • 4 linguri de zahฤƒr.
  • 8 grame de drojdie uscatฤƒ.
  • 2 ouฤƒ.
  • 80 ml ulei de floarea soarelui.
  • 10 grame de praf de copt.
  • 10 ml de oศ›et de mere.
  • 50 grame de unt.
  • 1 gฤƒlbenuศ™ de ou.
  • Seminศ›e de susan.

Mod de preparare:

รŽntr-un castron adรขnc, puneศ›i fฤƒina, sarea, zahฤƒrul ศ™i drojdia uscatฤƒ. Amestecaศ›i bine ingredientele uscate.

->

Turnaศ›i laptele cฤƒlduศ›, bateศ›i ouฤƒle ศ™i adฤƒugaศ›i-le รฎn castron. Amestecaศ›i pรขnฤƒ cรขnd ingredientele se omogenizeazฤƒ.

Adฤƒugaศ›i uleiul de floarea soarelui ศ™i praful de copt. Turnaศ›i doar 10 ml de oศ›et de mere. Adฤƒugarea oศ›etului va face ca aluatul sฤƒ devinฤƒ pufos ศ™i mai aerat.

Adฤƒugaศ›i untul la aluat ศ™i frฤƒmรขntaศ›i-l bine. รŽn acest fel, veศ›i obศ›ine un aluat aerisit ศ™i pufos.

Transferaศ›i aluatul pe suprafaศ›a de lucru ศ™i frฤƒmรขntaศ›i-l cu grijฤƒ. Apoi, transferaศ›i-l รฎnapoi รฎn castronul adรขnc ศ™i acoperiศ›i cu folie alimentarฤƒ. Lฤƒsaศ›i-l la odihnฤƒ timp de 40 de minute.

Dupฤƒ cele 40 de minute, transferaศ›i din nou aluatul pe suprafaศ›a de lucru ศ™i frฤƒmรขntaศ›i-l din nou pentru a ajuta la eliberarea aerului din aluat. Veศ›i observa cรขt de pufos a devenit.

Acum, รฎmpฤƒrศ›iศ›i aluatul รฎn bucฤƒศ›i egale ศ™i formaศ›i chifle sau pรขine, aศ™a cum doriศ›i. Transferaศ›i-le รฎntr-o tavฤƒ de copt ศ™i ungeศ›i-le cu gฤƒlbenuศ™ul de ou. Adฤƒugaศ›i seminศ›e de susan deasupra pentru o aromฤƒ ศ™i aspect plฤƒcut.

Puneศ›i tava รฎn cuptorul preรฎncฤƒlzit la 180 de grade Celsius ศ™i lฤƒsaศ›i sฤƒ se coacฤƒ timp de aproximativ 30 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd suprafaศ›a devine auriu-maronie.

Dupฤƒ ce s-a copt bine, scoateศ›i pรขinea sau chiflele din cuptor ศ™i lฤƒsaศ›i-le sฤƒ se rฤƒceascฤƒ puศ›in รฎnainte de a le servi.

Aceastฤƒ reศ›etฤƒ de aluat pufos este potrivitฤƒ nu doar pentru chifle, ci ศ™i pentru a prepara pรขine mult mai neutru รฎn aromฤƒ. Vฤƒ recomandฤƒm sฤƒ vฤƒ bucuraศ›i de pรขinea proaspฤƒtฤƒ alฤƒturi de unt, gem sau brรขnzฤƒ preferatฤƒ. Este o modalitate minunatฤƒ de a รฎncepe ziua sau de a vฤƒ rฤƒsfฤƒศ›a รฎn timpul unei pauze delicioase.

Acum cฤƒ aศ›i descoperit aceastฤƒ reศ›etฤƒ uศ™oarฤƒ ศ™i delicioasฤƒ, vฤƒ invitฤƒm sฤƒ comentaศ›i mai jos ศ™i sฤƒ sฤƒ รฎmpฤƒrtฤƒศ™iศ›i experienศ›ele dumneavoastrฤƒ. Vฤƒ dorim spor la bucฤƒtฤƒrie ศ™i poftฤƒ bunฤƒ!