Cui îi place Peștele mâna sus: Macrou copt în pungă

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de macrou copt la cuptor. Cu minim efort și într-un timp record, veți obține o cină savuroasă, perfectă pentru întreaga familie. Macroul va fi atât de fin, aromat și suculent, încât cu siguranță va deveni unul dintre felurile voastre preferate de mâncare.

>

Pentru această rețetă gourmet, aveți nevoie doar de 2 ingrediente principale și condimentele preferate. Mai jos vă prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 2 pesti Macrou
  • 2 linguri de ketchup
  • 2 linguri de maioneză (sau maioneză de casă)
  • 1 ceapă
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Decongelați pestii la temperatura camerei. După ce s-au decongelat, îndepărtați capul, coada și înotătoarele.

->

Tăiați pestele în bucăți mai mici, cu o lățime de aproximativ 3 cm. Îndepărtați măruntaiele și spălați bine peștele.

Este mai ușor să curățați macroul când acesta nu este complet decongelat.

Curățați ceapa și tăiați-o în jumătăți de rondele cât mai subțiri.Așezați bucățile de macrou într-un bol și adăugați ketchup-ul, maioneza și sucul de lămâie.

Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine și lăsați macrourile să se marineze timp de 30 de minute.

Așezați ceapa în punga de copt, formând un strat uniform în interiorul acesteia. Adăugați bucățile de macrou peste ceapă. Legați bine punga și așezați-o pe o tavă de copt.

Coaceți pestele macrou în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de fiecare cuptor în parte.

Cu 10 minute înainte ca pestele să fie gata, tăiați punga și întoarceți bucățile de macrou la cuptor pentru a se rumeni.

Poftă bună!

Această rețetă simplă și delicioasă de macrou copt în pungă este un adevărat succes culinar garantat.

Peștele va ieși suculent și plin de arome, iar micile detaliile, precum marinarea și coacerea în pungă, îl vor face deosebit de gustos.

Încercați această rețetă de macrou copt la cuptor și veți descoperi de ce acest fel de mâncare este atât de iubit de români. Nu uitați să distribuiți rețeta cu prietenii și familia, pentru a le împărtăși și lor bucuria de a savura un macrou delicios copt în pungă.