Prajitura Budapesta

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente

Pentru aluat:

>

300 g fฤƒinฤƒ

80 g zahฤƒr pudrฤƒ

100 g unt

->

2 ouฤƒ

ยฝ plic praf de copt

20 g cacao

puศ›in lapte

Pentru pandiศ™pan:

4 ouฤƒ

4 linguri zahฤƒr

4 linguri fฤƒinฤƒ

1 linguriศ›ฤƒ rasฤƒ de praf de copt

Pentru cremฤƒ:

500 ml lapte

3 linguri fฤƒinฤƒ

250 g unt

2 plicuri zahฤƒr vanilat

250 g zahฤƒr

Mod de preparare:

Amestecaศ›i 300 g de fฤƒinฤƒ, 80 g de zahฤƒr pudrฤƒ, 100 g unt, 2 ouฤƒ, ยฝ plic de praf de copt, 20 g cacao ศ™i puศ›in lapte, apoi frฤƒmรขntaศ›i aluatul ศ™i coaceศ›i 2 foi din el.

Separat, preparaศ›i pandiศ™panul cu 4 ouฤƒ: amestecaศ›i fฤƒina cu praful de copt, bateศ›i albuศ™urile spumฤƒ, adฤƒugaศ›i zahฤƒrul ศ™i continuaศ›i sฤƒ bateศ›i. Adฤƒugaศ›i gฤƒlbenuศ™urile ศ™i รฎncorporaศ›i uศ™or amestecul de fฤƒinฤƒ ศ™i praf de copt. Coaceศ›i รฎntr-un cuptor preรฎncฤƒlzit la 180ยฐC.

Fierbeศ›i 500 ml lapte cu 3 linguri de fฤƒinฤƒ. Frecaศ›i 250 g de unt cu 250 g zahฤƒr pudrฤƒ ศ™i 2 plicuri de zahฤƒr vanilat, apoi amestecaศ›i compoziศ›ia cu crema fiartฤƒ.

Ungeศ›i prima foaie de cacao cu cremฤƒ, puneศ›i deasupra pandiศ™panul, adฤƒugaศ›i alt strat de cremฤƒ, iar la final cealaltฤƒ foaie de cacao.

Presฤƒraศ›i zahฤƒr pudrฤƒ pe deasupra pentru decor.