Frunze de viță de vie la borcan

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Bunicile noastre știau cât de delicios este preparatul din frunze de viță de vie umplute, care de multe ori era fără carne și, astfel, era consumat în zilele de post.

>

Nu există o mâncare de vară mai sățioasă și mai răcoritoare decât dolmades, frunzele de viță de vie umplute cu orez condimentat, mărar și mentă, de origine turcească.

Frunza de viță de vie oferă un gust foarte distinct atât umpluturilor cu carne, cât și celor fără carne, fiind mai specială decât varza. Recomandăm să fie consumată proaspătă la începutul verii și să fie conservată pentru iarnă, deoarece cu siguranță o veți adora.

Ingrediente:

->

  • 70 de frunze de viță de vie;
  • 3 linguri de sare;
  • 1300-1500 ml apă;

Mod de preparare:

Ideal ar fi să culegem frunzele de viță de vie în perioada de înflorire, dar se pot culege oricând în timpul perioadei de recoltare. Alegeți frunzele mai deschise la culoare și mai subțiri, deoarece cele mai închise și mai groase vor fi dificil de rulat.

Îndepărtați tija frunzei și nervurile puternice. Alegeți întotdeauna frunze întregi și sănătoase, care nu au fost stropite cu pesticide.

Fierbeți 800 ml de apă, adăugați 1,5 linguriță de sare, apoi lăsați să se răcească. Puneți frunzele de viță de vie în această apă sărată timp de jumătate de oră.

După aceea, scurgeți apa și turnați apă fierbinte peste frunze: dizolvați 1,5 linguriță de sare în 600 ml de apă. Lăsați frunzele să stea timp de 10 minute, apoi scurgeți-le, păstrând lichidul, deoarece veți avea nevoie de el mai târziu.

Adunați frunzele în grupuri de câte trei și rulați-le, apoi așezați-le în borcane bine spălate.

Fierbeți apa sărată păstrată anterior și turnați-o peste frunze, astfel încât să le acopere complet. Închideți ermetic borcanele și păstrați-le într-un loc răcoros.