Placinta cu branza si iaurt

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

>

Dacă aveți poftă de ceva delicios și vreți să impresionați la masa de prânz sau cină, am pentru voi o rețetă simplă și ușor de preparat de plăcintă aromată cu iaurt și brânză. Această plăcintă este atât de bună încât se topește în gură și este gata într-o clipită.

Ingrediente:

->

  • 400 g de foi de plăcintă delicate
  • 5 ouă proaspete
  • 100 g zahăr fin
  • 200 g brânză de vaci sau brânză cu gust intens, după preferință
  • 150 g cașcaval dat pe răzătoare
  • 650 g iaurt cremos de tip grecesc
  • 150 g unt moale pentru pensulat foi
  • 1 pachețel de zahăr vanilinat
  • Un vârf de cuțit de sare fină
  • 100 ml apă minerală cu bule

Pregătirea foilor de plăcintă:

  • Lăsați foile să se decongeleze și apoi ungeți o tavă potrivită cu puțin unt.
  • Așezați foi pe fundul tavii și ungeți-le cu unt.

Prepararea umpluturii:

  • Separați albușurile de gălbenușuri și bateți gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și vanilia până se deschid la culoare.
  • Adăugați iaurtul și amestecați bine.
  • Într-un alt vas, bateți albușurile până se întăresc și dupa care adăugați brânza, amestecând ușor.

Asamblarea plăcintei:

  • Puneți un strat de foi în tavă și ungeți-le cu unt.
  • Adăugați un strat de umplutură de iaurt și brânză, apoi presărați cașcaval ras.
  • Repetați acest proces, terminând cu un strat de foi deasupra.

Coacerea plăcintei:

  • Taiati plăcinta în pătrate.
  • Puneti peste ea apa minerală.
  • Bagati tava in cuptor la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute, până ce prinde o culoare aurie.

Răbdare acum:

  • Plăcinta trebuie lasata sa se să se răcorească înainte de a o servi.
  • Sfat: Nu ezitați să încercați diferite tipuri de brânză pentru a găsi combinația preferată.
  • Pentru un plus de savoare: Ungeți generos ultimul strat de foi cu unt pentru a obține un gust desăvârșit.

Această plăcintă cu iaurt și brânză este atât de delicioasă încât veți vrea să o preparați din nou și din nou. Este perfectă pentru o masă în familie sau când aveți musafiri. Bucurați-vă de preparare și savurați gustul delicios al plăcintei!

Poftă bună!