Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Daca vrei sa pregatesti un pilaf delicios si savuros, urmeaza aceste trucuri simple, pe care le-am pregatit special pentru tine. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 1 pui carnos
- Maruntaiele de la pui (fara ficat)
- 1 ceapa mare
- 1-2 ardei
- 1 paharel de ulei
- Sare, piper, boia
- 1 morcov marisor
- 1 cana mare cu orez
- 2 rosii mai mari
Urmeaza urmatorii pasi pentru a pregati pilaf-ul perfect:
Pasul 1: Pregatirea ingredientelor
- Toaca ceapa marunt
- Rade morcovul
- Taie ardeiul si rosiile cubulete cat de mici
- Taie carnea de pui in bucati mici
Pasul 2: Calirea ingredientelor
- Incinge uleiul intr-o cratita mare si adauga ceapa toacata. Lasa ceapa sa se inmoaie timp de cateva minute.
- Adauga bucatile de carne de pui si lasa-le sa se prajeasca usor, pana capata o culoare aurie.
Pasul 3: Adaugarea orezului
- Spala bine orezul in cateva ape si adauga-l peste carnea si ceapa prajite. Lasa orezul sa se prajeasca putin si sa se impregneze cu aromele.
- Adauga suficienta apa pentru a acoperi toate ingredientele din cratita. Adauga si ardeii, morcovii, rosiile, sare, piper (boabe) si boia.
- Pune cratita la cuptor si lasa pilaf-ul sa fiarba la foc linistit pana cand orezul este fiert si are o crusta aurie deasupra.
Pasul 4: Servirea
Pilaf-ul este gata cand apa a scazut si orezul este perfect fiert. Il poti servi fierbinte, alaturi de muraturi sau salate otetite.
Secretele unui pilaf perfect
- Daca vrei sa imbunatatesti gustul pilaf-ului, inlocuieste apa cu cescute de supa de gaina. Acest lucru ii va adauga un gust delicios.
- Pentru a-i conferi un plus de savoare, poti praji ceapa si carnea in untura de gaina sau de gasca. Efectul va fi unul desavarsit.
Cu aceste trucuri simple, vei reusi sa pregatesti un pilaf absolut delicios, care va impresiona pe toata lumea. Asigura-te ca ai toate ingredientele necesare si bucura-te de un preparat traditional romanesc, cu o aroma divina si un gust de neuitat!