Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Compotul de mere este o modalitate minunata de a pastra dulceata naturala si textura incantatoare a merelor timp de luni de zile. Prin omisiunea zaharului, nu numai ca reusesti sa pastrezi gustul autentic al merelor, dar faci si o alegere mai sanatoasa. Iata cum poti pregati acest desert simplu, fara zahar:
>
Ingrediente:
- Mere proaspete (oricare varietate care se gatesc bine, cum ar fi Granny Smith sau Fuji)
- Apa
- Optional: Scortisoara, nucsoara sau extract de vanilie pentru un gust suplimentar
Instructiuni:
Pregatiti merele:
Incepeti prin spalarea merelor in mod corespunzator.
Decojiti merele daca preferati un compot mai cremos sau lasati coaja pentru a adauga mai multa fibra.
->
Curatati merele de cotor si taiati-le in bucati egale. Acest lucru asigura o gatire uniforma.
Gatiti merele:
Puneti feliile de mere intr-un vas mare.
Adaugati suficienta apa pentru a acoperi fundul vasului (aproximativ jumatate de inch). Acest lucru impiedica lipirea merelor si ii ajuta sa se gateasca fara a avea nevoie de zahar adaugat.
Daca doriti, adaugati un baton de scortisoara, o ploaie de nucsoara sau cateva picaturi de extract de vanilie. Aceste arome naturale completeaza frumos gustul merelor fara a le acoperi dulceata naturala.
Gatiti la foc mic:
Puneti apa la fiert la foc mic si acoperiti vasul.
Lasati merele sa fiarba timp de aproximativ 20-30 de minute sau pana cand devin moi si formeaza o consistenta groasa si sosita. Amestecati din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipesc de vas.
Raciti si depozitati:
Dupa ce merele sunt gatite dupa preferinta dumneavoastra, indepartati vasul de pe foc.
Daca ati folosit un baton de scortisoara, scoateti-l inainte de a depozita compotul.
Lasati compotul sa se raceasca complet inainte de a-l transfera in recipiente etanse.
Conservati:
Puteti depozita compotul de mere in frigider timp de pana la doua saptamani.
Pentru conservarea pe termen mai lung, puneti compotul in pungi sau recipiente sigilate si congelati-l. Depozitat corespunzator, compotul poate rezista cateva luni in congelator.
Sugestii pentru servire:
Bucurati-va de compotul de mere ca topping pentru terci de ovaz, iaurt sau clatite. Functioneaza de asemenea minunat ca ingredient pentru prajituri sau doar ca desert sanatos in sine.