Cum se păstrează proaspăt mărarul – Nu trebuie sa il congelezi

Bine ai venit sau revenit pe secretelegospodinei.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Beneficiile mărarului pentru sănătate

Semintele si frunzele de marar au valoare medicinala considerabila, datorita uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat in vitamina B si flavonoide.

Uleiul de marar este folosit si pentru a aromatiza sapunurile, si, amestecat cu alte substante, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.

Frunzele de marar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infectiile externe si interne cauzate de bacterii, paraziti. Mararul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicatii impotriva sughitului si a altor simptome alergice.

Pe plan intern, mararul poate preveni osteoporoza si alte boli osoase, deoarece intareste oasele, datorita continutului de calciu.

Prin folosirea frecventa in alimentatie, mararul reduce efectele flatulentei (atat la copii cat si la adulti), si amelioreaza problemele digestive, prevenind diareea, imbunatatind activitatea sistemului intestinal, regland eliminarea urinei si a substantelor toxice din organism.

Uleiul volatil esential extras din marar are si efect calmant asupra organismului agitat, relaxand muschii, ameliorand durerile de cap, alungand insomnia, imbunatatind somnul.

Mararul este des folosit si pentru a trata si mentine ciclul menstrual, deoarece imbunatateste procesul de secretie a anumitor hormoni.

Trebuie mentionat si faptul ca semintele si frunzele de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afectiuni gingivale, si sunt recomandate in igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii, dinti.

In aceeasi masura, reimprospateaza mirosul respiratiei gurii si inlatura efectele multor probleme respiratorii (stranut, tuse, congestii nazale).

Iata cum se pastreaza mararul verde:

Mararul se spala si se usuca. Trebuie sa fie uscat bine. Borcanele trebuie sa fie, de asemenea, uscate.

Indepartati tulpinile mai groase si puneti mararul in borcane, pe care le pastrati in frigider. Iata si trucul. Am pastrat borcanul 2 luni si cand am scos borcanul, mararul era la fel de proaspat ca in prima zi.