Cat orez se pune la sarmalele de post. Cantitatea perfecta pentru a iesi gustoase ca la bunica

Sarmalele de post โ€“ cum sฤƒ iasฤƒ exact ca la bunica

Eliminรขnd carnea de porc ศ™i de vitฤƒ din sarmale, avem nevoie de ingrediente care sฤƒ dea acea savoare aparte venitฤƒ din grฤƒsimea cฤƒrnii. Vei obศ›ine un gust deosebit dacฤƒ vei cฤƒli ciuperci cu ceapฤƒ, morcov ศ™i condimente. Dar la tot amestecul de sarmale de post nu trebuie sฤƒ uiศ›i un ingredient foarte important: orezul.ย 

Sarmalele de post se gฤƒtesc foarte uศ™or. Ai nevoie de varzฤƒ muratฤƒ, morcovi, ceapฤƒ, bulion, orez, ulei, sare, piper, cimbru ศ™i boia dulce.ย 

Tot ce trebuie sฤƒ faci e sฤƒ toci ศ™i sฤƒ cฤƒleศ™ti ceapa รฎn ulei รฎncins, apoi sฤƒ adaugi morcovul ras, bulionul, orezul ศ™i o canฤƒ de apฤƒ. Cรขnd orezul s-a umflat ศ™i este gฤƒtit, poศ›i รฎncepe sฤƒ pregฤƒteศ™ti sarmalele de post, luรขnd cรขte o frunzฤƒ de varzฤƒ.ย 

De aici รฎncolo, reศ›eta este cea clasicฤƒ, le fierbi pe aragaz o orฤƒ, apoi termini totul รฎn cuptor. Sarmalele pot sta mฤƒcar jumฤƒtate de orฤƒ la cuptor.ย 

Musai trebuie sฤƒ faci alฤƒturi o mฤƒmฤƒliguศ›a cu care sฤƒ serveศ™ti sarmalele de post. Doar cฤƒ renunศ›ฤƒm la carne, nu รฎnseamnฤƒ cฤƒ nu putem mรขnca preparate delicioase.ย 

Cรขt orez se pune la sarmalele de post

Ca sarmalele de post sฤƒ nu รฎศ›i iasฤƒ prea tari sau cu gust fad, trebuie sฤƒ respecศ›i proporศ›ia de orez.

Mai exact, din 250 de grame de orez obศ›ii 30 de sarmale.

Dacฤƒ foloseศ™ti un kilogram de orez vei avea 120 de sarmale. Dacฤƒ vrei sฤƒ faci o cantitate mai mare, le poศ›i porศ›iona ศ™i depozita รฎn congelator.

Sarmalele de post pot fi consumate รฎn decursul unui an de zile. Adicฤƒ, dacฤƒ faci sarmale de post รฎn perioada de dinaintea Paศ™telui, le poศ›i consuma ศ™i รฎn postul Crฤƒciunului ศ™i invers.ย 

Trucuri pentru sarmale de post

Un truc este sฤƒ foloseศ™ti boia afumatฤƒ, pentru acest gust de afumฤƒturฤƒ pe care mulศ›i o adaugฤƒ รฎn oala de sarmale. Ei bine, รฎn post nu ne putem รฎnfrupta din bucate de dulce precum carnea afumatฤƒ care se pune printre sarmale ศ™i care se topeศ™te.

Aศ™adar, pentru a imita gustul,ย poศ›i folosi paprika afumatฤƒ dulceย รฎn umpluturฤƒ. Un alt truc este sฤƒ foloseศ™ti apฤƒ cu bulion ศ™i paprika afumatฤƒ pentru zeama pe care o pui รฎn oala de sarmale.ย 

Vor absorbi acel gust de afumat ศ™i vei obศ›ine niศ™te sarmale delicioase. Dar acestea pot fi pregฤƒtite ศ™i รฎn frunze de viศ›ฤƒ, dacฤƒ doreศ™ti.

Pentru cฤƒ e post, sฤƒrmฤƒluศ›ele nu se servesc cu smรขntรขnฤƒ sau iaurt. Un truc pe care รฎl poศ›i face este sฤƒ foloseศ™ti iaurt de soia.

Nu are acelaศ™i gust cu smรขntรขna folositฤƒ alฤƒturi de sarmalele tradiศ›ionale, dar imitฤƒ destul de bine gustul de iaurt. Aศ™a obศ›ii o masฤƒ perfectฤƒ รฎn post.ย 

Aศ™adar, dacฤƒ vrei sฤƒ obศ›ii sarmale de post gustoase, ai grijฤƒ la proporศ›ia de orez. Apoi, pentru un plus de gust, poศ›i combina tot felul de ciuperci. Nu uita sฤƒ condimentezi bineย ศ™i sฤƒ รฎnfฤƒศ™ori sarmalele bine. O frunzฤƒ de dafin รฎnย oala de sarmale รฎn timpul fierberiiย va da o aromฤƒ minunatฤƒ.