5 trucuri cu care puteti salva Rosiile de la mana

Bine ai venit sau revenit pe secretelegospodinei.ro/, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Mana este unul dintre cei mai temuti dusmani ai tomatelor. Aceasta boala se raspandeste rapid si poate distruge complet culturile.

Dar nu disperati! Exista cateva metode simple pe care le puteti folosi pentru a salva legumele si pentru a va bucura de rosiile coapte.

EMULSIA

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de:

5 litri de apa
1 lingura de bicarbonat de sodiu
3 linguri de ulei
1 lingurita de sapun lichid
Pentru a pregati emulsia, trebuie sa combinati toate ingredientele necesare intr-un recipient. Apoi, agitati foarte bine solutia obtinuta. Cu ajutorul unui pulverizator sau atomizor, stropiti imediat plantele cu emulsia. Aceasta va ajuta sa combateti eficient boala manei.

DECOT DE CONIFERE

Aceasta reteta contine urmatoarele ingrediente:

1 borcan de 1 litru de ace de brad sau pin
500 ml de apa
30 grame de sapun de rufe
Pentru a pregati decoctul de conifere, fierbeti acele timp de aproximativ 5 minute. Lasati decoctul sa se raceasca si strecurati-l printr-o bucată de tifon. Diluati-l apoi cu apa in proportii de 1:5 si adaugati sapunul de rufe. Prelucrati culturile imediat cu aceasta solutie pentru a le proteja impotriva manei.

INFUZIE DE GUNOI DE GRAJD

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

1 litru de balegar proaspat de vaca
10 litri de apa
Pentru a pregati infuzia, amestecati balegarul cu apa si stropiti plantele imediat cu aceasta solutie, folosind o matura. Aceasta metoda va ajuta sa combateti si sa impiedicati raspandirea manei in culturile de rosii.

INFUZIE DE URZICI

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

1 kg de urzici
3 litri de apa
30 grame de sapun de rufe
Pentru a pregati infuzia, maruntiti urzicile si turnati apa peste ele. Lasati amestecul sa se infuzeze timp de 24 de ore, apoi strecurati-l si adaugati sapunul de rufe. Cu ajutorul acestei solutii, puteti prelucra tomatele si le veti proteja impotriva manei.

INFUZIE DE USTUROI

Aceasta reteta contine urmatoarele ingrediente:

200 grame de usturoi sau tije
200 grame de apa
20 grame de iod
30 grame de sapun de rufe
Pentru a pregati infuzia, dati usturoiul prin masina de tocat carne si macerati pasta obtinuta timp de 2-3 zile in apa. Strecurati infuzia si diluati-o cu 10 litri de apa.

Adaugati iodul si sapunul de rufe, dupa care puteti prelucra rosiile. Aceasta metoda este foarte eficienta impotriva manei, protejand si stimuland dezvoltarea sanatoasa a culturilor de tomate.

Acum ca stiti aceste retete simple si eficiente, nu ezitati sa le folositi pentru a tine mana departe de tomatele dumneavoastra. Spor la gradinarit!

Similar articles