Secretele Gospodinei

Tort rece de pepene

INGREDIENTE

1 pepene rosu (cca 5-6 kg)

400 ml smantana pentru frisca

5 linguri zahar pudra

esenta de vanilie

coaja unui lime/lamaie

INGREDIENTE PENTRU ORNAT:

zmeura

capsuni

afine

kiwi

alte fructe proaspete

ciocolata rasa

fulgi de migdale/fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE:

1. Taie partea superioara si cea inferioara a pepenelui, cat mai drept posibil

2. Elimina apoi coaja, taind-o cu cutitul de jur imprejurul pepenelui, incercand sa pastrezi forma cat mai rotunda.

✽ Nu arunca coaja de pepene. Iata o reteta in care o poti folosi: Dulceata din coaja de pepene rosu
3. Sterge pepenele cat mai bine cu un servetel, pentru a permite stratului de frisca sa adere.

4. Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra, esenta de vanilie si coaja de lime sau lamaie, pana cand frisca se tine bine de tel.

5. Imbraca pepenele in frisca si niveleaza-l cat mai bine. Aseaza fructele mai mari (feliile de kiwi sau capsune) deasupra, iar la baza aseaza de jur imprejurul tortului de pepene un “sirag” de zmeura sau afine.

6. Pe laterale tortului presara fulgi de migdale sau de cocos, iar deasupra fructelor presara fulgi de ciocolata.

Sursa