Secretele Gospodinei

Tort profiterol cu crema de ciocolata. Nu e deloc greu sa prepari minunatia asta, care, pentru iubitorii de ciocolata, va fi un adevarat deliciu

Un tort complex, cu ciocolata din belsug si un gust bogat. Nu e greu sa prepari un tort profiterol cu ciocolata, e necesara doar putina rabdare.

Tort profiterol cu crema de ciocolata 2

INGREDIENTE PENTRU BLAT

4 oua

150 g zahar

3 linguri faina

3 linguri cacao

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU CREMA

3 galbenusuri

400 ml lapte

3 linguri amidon

4 linguri zahar

200 g ciocolata

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA

200 g ciocolata neagra

50 ml ulei

1 lingura zahar pudra (optional)

MOD DE PREPARARE:

Prepara profiterolul dupa reteta proprie, sau urmand reteta noastra de profiterol, fara a le da insa prin glazura de ciocolata. Prepara cojile si umple-le cu crema de vanilie.

Prepara apoi blatul pentru tortul profiterol:

1. Separa ouale si bate albusurile cu un praf de sare. Incorporeaza treptat zaharul, urmat de galbenusuri.

2. Incorporeaza faina si cacaua cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pentru a nu dezumfla aluatul.

3. Toarna compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, de cca 26 cm, tapetata cu hartie de copt, si da tava la cuptor pentru cca 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.

4. Dupa ce se raceste, taie blatul in doua pe intreaga suprafata.

Prepara crema de ciocolata:

1. Pune laptele la fiert, pastrand deoparte cateva linguri.

2. Combina laptele pastrat cu amidonul, galbenusurile si zaharul.

3. Cand laptele sta sa fiarba, adu-l treptat peste galbenusurile cu amidon si amesteca energic.

4. Da compozitia inapoi la fiert pana cand se ingroasa. Amesteca in tot acest timp. Topeste ciocolata rupta cubulete in crema.

5. Cand crema e gata, da-o deoparte sa se raceasca.

Asambleaza tortul profiterol

1. Asambleaza tortul profiterol in tava de tort in care ai copt blatul, sau intr-o alta cratita mai inalta, de acelasi diametru cu blatul. Asaza o jumatate de blat pe fundul tavii, urmat de un strat de crema de ciocolata.

2. Deasupra asaza profiterol, urmat de restul de crema. Peste crema, asaza cealalta jumatate a blatului copt.

3. Da tortul la frigider pentru minim 5 ore, ideal peste noapte.

4. Topeste ciocolata cu uleiul la bain marie sau la microunde, amestecand frecvent. Adauga o lingura de zahar pudra daca glazura nu ti se pare suficient de dulce.

5. Glazuraza tortul cu ciocolata si da-l la frigider pentru inca o ora, apoi orneaza-l dupa imaginatie.