Secretele Gospodinei

Prajitura Nesquik, o prajitura dupa care iti vine sa lingi si farfuria!

Ingrediente

Blat

-6 oua

-150 gr zahar

-150 gr cacao Nesquik

-150 gt unt

-150 gr faina

-1 plic praf de copt

Crema

-750 ml smantana pentru frisca

-7 linguri zahar pudra

-2-4 plicuri intaritor de frisca

Glazura

-4 linguri apa

-100 gr zahar

-100 gr ciocolata

-250 ml smantana frisca

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, iar apoi se adauga galbenusurile, cacao si untul moale. La final adaugati faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade, timp de 20 de minute.

Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa raceasca. Dupa ce se raceste taiati-l in jumatate.

Se amesteca smantana impreuna cu zaharul pudra si intaritorul de frisca. Daca folositi 3 plicuri de intaritor veti obtine o spuma densa.

Intindeti crema peste unul din blaturi si acoperiti cu celalalt.

Intr-un vas puneti apa impreuna zaharul si puneti la fiert. Adaugati ciocolata maruntita si amestecati pana obtineti un sos uniform.

Opriti focul si turnati smantana. Amestecati cu grija si in cele din urma se toarna peste prajitura.

Bonus: Deliciu pentru doamne si domnisoare – Bomboane Rafaello

Bomboanele Rafaello sunt un deliciu pentru orice doamna si domnisoara, si chiar si pentru domni.

Din fericire putem sa pregatim si noi acasa din cateva ingrediente naturale, ori de cate ori avem pofta si fara a avea indoieli daca sunt sau nu sanatoase.

De gustoase, va garantam ca sunt, poate chiar mai bune decat bomboanele Raffaello originale.

Iata de ce avem nevoie:

200 grame de unt la temperatura camerei

150 zahar praf

200 grame de fulgi de nuca de cocos

300 grame de lapte pudra

o lingura de esenta de migdale

100 de grame migdale prajite si curatate

Mod de preparare:

Se toarna apa intr-o oala, se adauga zahar si se fierbe. Intr-un castron, amestecati laptele praf cu fulgi de nuca de cocos.

Cand apa incepe sa fiarna, se ia de pe foc, se adauga laptele praf si se amesteca continuu lapte praf cu fulgii de nuca de cocos si unt topit.

Se amesteca pana cand se creeaza o masa cremoasa. Se adauga esenta de migdale (optional). Lasati compozitia in frigider timp de o ora.

Dupa racire, formati bilele de dimensiunea bomboanelor, puneti cate o migdala in fiecare si presarati fulgi de nuca de cocos deasupra.