Secretele Gospodinei

Pofta de dulce, timp putin si mai tii si post? Atunci pentru tine e desertul asta – e un adevarat deliciu din Croatia

Pofta de dulce, timp putin si mai tii si post? Atunci pentru tine e desertul asta! Prajitura de post Baiadera, un deliciu croat cu gust bogat de alune de padure, e gata in maxim 30 de minute, fara sa o dai la cuptor!

INGREDIENTE

100 g alune de padure

100 g migdale

9 linguri apa

100 g zahar

170 g margarina/unt

250 g biscuiti

200 g ciocolata neagra

2 linguri rom

MOD DE PREPARARE:

Trage alunele de padure si migdalele la tigaie pentru 7-10 minute sau coace-le la cuptor. Cand se racesc, macina-le in robotul de bucatarie, impreuna cu biscuitii.

Combina apa cu zaharul si margarina sau untul la bain marie, pana cand se topeste.

Amesteca compozitia de alune, migdale si biscuiti cu grasimea topita, pana ce se omogenizeaza. Separa rezultatul in 2 parti egale. Intr-una toarna 100 g ciocolata neagra topita, iar in cealalta toarna cele 2 linguri de rom si amesteca.

Asambleaza prajitura in tava, astfel: intinde compozitia cu ciocolata intr-o tava, urmata de compozitia cu rom. Glazureaza prajitura cu restul de 100 g de ciocolata topita si da-o la rece pentru minim o ora.