Secretele Gospodinei

Negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care sigur le ai deja in bucatarie

Tii post dar ai pofta de dulce? Pregateste o negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care probabil le ai deja.

INGREDIENTE

1/2 cana de ulei

1 cana apa

1 cana zahar

2 cani faina

2 linguri gem de prune

2 linguri cacao

2 lingurite bicarbonat

2 linguri zeama lamaie

nuca macinata

esenta de rom

coaja unei lamai

un praf sare

MOD DE PREPARARE:

*Important: cana folosita ca instrument de masura este cana de ceai (cca 250 ml)

1. Intr-o craticioara, pune la foc mediu zaharul, apa, gemul si cacaua, pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul.

2. Dupa ce stingi focul, separa 10 linguri din amestecul obtinut si pastreaza-le pentru glazura.

3. Adauga apoi bicarbonatul, faina, nuca macinata, mirodeniile si praful de sare. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.

4. Tapeteaza tava cu foaie de copt sau ulei si faina, apoi toarna compozitia si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor.

5. Scoate negresa de post de la cuptor, toarna glazura si da-o inca 5-6 minute la cuptor.