Secretele Gospodinei

Mancare de urzici cu usturoi

INGREDIENTE

o ceapa medie

4 catei de usturoi

10 gramajoare de urzici/400 g

2 linguri faina

200 ml lapte

200 ml apa

sare

piper

un praf nucsoara

1/2 lingurita boia de ardei dulce

2 linguri ulei

MOD DE PREPARARE:

1. Spala bine urzicile si opareste-le in apa clocotita, pana cand isi schimba culoarea, apoi toaca-le marunt.

2. Caleste o ceapa in uleiul incins pentru 1-2 minute, apoi adauga faina amesteca energic.

3. Imediat dupa, toarna apa si laptele si fierbe compozitia pana cand incepe sa se ingroase.

4. Adauga usturoiul taiat feliute, urmat de urzica tocata, potriveste de sare si piper si adauga restul condimentelor.

5. Serveste mancarea de urzici cu mamaliguta si smantana si/sau cu un ou ochi alaturi.

Sursa