Secretele Gospodinei

Invata sa faci in casa cele mai bune turte taranesti la tigaie. Iti lingi degetele

Ușor, simplu și sănătos, turte țărănești la tigaie!

Veți avea nevoie de: Două căni de făină; Un pahar cu apă caldă; O bucățică mică de drojdie; Jumătate de lingură de bicarbonat; Jumătate de lingură de ulei; Jumătate de lingură de sare.

Preparare: Amestecă drojdia, apa și făina, într-un bol mare, până când ai obținut o cocă omogenă, după care las-o să se așeze, timp de 15 minute. Adaugă ulei, sare și încă o cană de făină. Amestecă și lasă să stea 2 ore. Coca se lasă să crească până când își va dubla volumul.

Împarte apoi coca în 8 părți egale, acoperă cu un prosop și lasă-le să mai stea o jumătate de oră. Pune câteva picături de ulei, în tigaie și încinge bine tigaia. Ai grijă să fie o tigaie din teflon sau orice tigaie pe care nu se lipește.

Ține în tigaie fiecare bucată de cocă, câte 2 minute, pe fiecare parte.

După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză sau ouă și le poți consuma împreună cu o salată.

Ce ziceți, vă încumetați să faceți? Vă veți aminti cu siguranța de copilărie!

Loading...