Secretele Gospodinei

Gogosi cu vanilie si glazura de ciocolata

Gogosile cu vanilie si glazura de ciocolata in varianta de casa sunt similare cu cele pe care le gasesti in comert, insa e mult mai ieftin sa le faci tu si stii sigur ce mananci.

INGREDIENTE

350 g faina

1 pliculet drojdie uscata

3 linguri zahar

200 ml lapte integral

4 linguri unt

1 ou

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE

250 ml lapte

2 linguri faina

2 linguri zahar

1 galbenus

esenta de vanilie

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

120 g ciocolata neagra

80 ml smantana pentru frisca

un praf sare

MOD DE PREPARARE:

Combina laptele cald cu drojdia si 1 lingura de zahar, apoi las-o sa se activeze pentru 10 minute (vei observa ca incepe sa creasca). Separat, amesteca oul cu restul de zahar si untul topit, apoi adauga drojdia crescuta.

Adauga faina si framanta (6-7 minute la robot, 10-12 de mana), pana ce obtii un aluat fin si omogen, deloc lipicios. Daca e cazul mai adauga putina faina.

Lasa aluatul sa creasca pentru 2-3 ore uns cu ulei, acoperit si la cald.

In rastimp prepara crema de vanilie: combina toate ingredientele si da compozitia la foc mediu.

Amesteca in mod constant, pana ce crema se ingroasa, apoi da-o la rece, acoperita cu folie alimentara ce intra in contact cu crema.

Cand aluatul a crescut mai bine de doua ore, scoate-l din recipient si framanta-l un minut pe blatul bine presarat cu faina. Intinde o foaie de cca 2 cm grosime si decupeaza gogosile cu o forma speciala sau un pahar.

Lasa-le din nou la cald sa creasca pentru o ora.

Prajeste gogosile in baie de ulei cate 2-3 odata, pe ambele parti, pana ce se rumenesc, apoi scoate-le intr-un castron tapetat cu hartie de bucatarie.

Dupa ce gogosile se racesc putin, umple-le cu crema de vanilie, folosind un pos de ornat cu varf rotund si subtire.

Topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la microunde sau bain marie, apoi trece fiecare gogoasa umpluta cu crema de vanilie prin ciocolata, cu partea de sus.

Lasa gogosile la rece pentru 10-15 minute, apoi le poti servi.

Sursa

Loading...