Secretele Gospodinei

Daca preferi prajiturile fara coacere, neaparat trebuie sa incerci reteta asta canadiana. Se face usor, blat crocant, crema aromata sau mai pe scurt: o bunatate pe care toti o vor aprecia

Daca preferi prajiturile fara coacere, neaparat trebuie sa incerci reteta asta canadiana! Prajitura Nanaimo se face foarte usor, are un blat crocant si o crema aromata, ambele acoperite de o glazura delicioasa de ciocolata.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

120 g unt

50 g zahar

2 linguri cacao

1 ou

esenta vanilie

200 g biscuiti graham

80 g fulgi de cocos

60 g nuca

INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE CREMA

60 g unt

2-3 linguri lapte

2 linguri pudra budinca instant

esenta vanilie

250 g zahar pudra

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

120 g ciocolata

1 lingura unt

MOD DE PREPARARE:

Pregatirea stratului crocant:

1. Topeste untul, adauga zaharul si cacaua, apoi incorporeaza oul treptat. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa (1-2 minute).

2. Da compozitia de pe foc si adauga esenta de vanilie, biscuitii maruntiti cat mai bine, fulgii de cocos si alunele tocate.

3. Preseaza compozitia intr-o tava de prajitura micuta, tapetata cu folie de aluminiu sau foaie de copt.

4. Da blatul la frigider pentru 40-60 minute.

In rastimp, pregateste crema de vanilie:

1. Bate untul moale pana devine cremos. Adauga restul de ingrediente, iar daca simti ca s-a ingrosat prea tare, adauga putin mai mult lapte in crema.

2. Intinde crema peste blatul crocant si da prajitura la frigider pentru inca 30 de minute.

Pregatirea glazurii de ciocolata:

1. Topeste ciocolata cu untul la microunde, in reprize de 30 de secunde, apoi amesteca, pana obtii o glazura lucioasa.

2. Intinde glazura deasupra prajiturii Nanaimo.

3. Da desertul la frigider pentru minim 30 de minute, sau pana cand prajitura se solidifica. Tai-o in patrate si serveste-o.

Pofta buna!