Secretele Gospodinei

Cum se face cascavalul de casa – mult mai ieftin si mai sanatos

Poti prepara cascavalul chiar la tine acasa fara sa ai nevoie de ingrediente sau ustensile speciale!

Aceasta reteta este ideala pentru persoanele care vor sa consuma cascaval natural, sanatos si gustos.

Ai nevoie de lapte de vaci si branza de vaci proaspete, de tara. Din urmatoarea reteta vor iesi aproximativ 2 rotovoale de cascaval, una mai mare si una mai mica. Data viitoare poti dubla sau tripla cantitatile daca vrei sa obtii o cantitate mai mare de cascaval.

Ingrediente:

1 l de lapte

60 g de unt

1 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 kg de branza de vaci

1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Se faramiteaza bine branza de vaci si se pune intr-o oala, dupa care se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul pe foc, iar cand apar primele clocote se ia oala de pe foc.

Se strecoara amestecul cu ajutorul unei panze intr-o oala de care nu se prinde mancarea.

Se adauga sarea, untul si bicarbonatul si se pune oala pe foc timp de 10 minute, timp in care amesteci cu un tel. Trebuie sa obtii o compozitie fina, fara bucati mari de branza. Se lasa focul mic, intrucat branza se va topi si se va prinde de oala.

Cand compozitia este omogena, se pune intr-o forma rotunda (de exemplu intr-un bol). Poti sa folosesti si alta forma daca doresti.

Se acopera forma cu o folie de plastic si se pune in frigider. Se lasa sa stea 1-2 zile astfel incat sa se intareasca.

Cascavalul poate fi servit ca atare sau ras peste diferite feluri de mascare.

Poti adauga mai multa sare sau il poti prepara mai iute daca doresti.