Secretele Gospodinei

Chiftelute de vinete

INGREDIENTE

1,5 kg vinete

1 ceapa

1 legatura patrunjel

2 catei usturoi

1 ou

50 g cascaval

80 g pesmet

sare

piper

faina

ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Coace vinetele pe plita sau la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade, sau pana cand sunt coapte si moi.

Cojeste-le si lasa-le 20 de minute la scurs, presarate cu sare.

Separat, toaca patrunjelul marunt. Cand vinetele s-au scurs, toaca-le si combina-le cu patrunjelul.

Adauga apoi o ceapa si 2 catei de usturoi, ambele tocate cat mai marunt, un ou, cascavalul si pesmetul. Potriveste compozitia de sare si piper.

Daca amestecul este prea uscat, mai adauga putin din apa scursa din vinete. Daca este prea umed, completeaza cu inca putin pesmet.

Formeaza chiftelutele de vinete si pregateste-le pe un tocator. Trece-le pe fiecare prin faina inainte de a le praji in baie de ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Scoate-le pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.

Serveste chiftelutele de vinete cu rosii proaspete, branza si castraveti alaturi sau cu sos de usturoi.

Sursa

Loading...