Secretele Gospodinei

Cheesecake cu piersici

INGREDIENTE PENTRU BLAT

200 g biscuiti

80 g unt

INGREDIENTE PENTRU CREMA

400 g crema de branza

300 ml smantana pentru frisca

2 pliculete gelatina

300 g piersici

100 ml apa

4 linguri zahar

INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE FRUCTE

1 pliculet gelatina

250 ml apa

2 linguri zahar

250 g piersici

MOD DE PREPARARE:

Prepararea blatului de biscuiti

Marunteste biscuitii cat mai fin folosind un robot de bucatarie sau cu un sucitor, punand biscuitii intr-o punga.
Combina biscuitii cu untul topit si preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Da tava la rece pentru 30 de minute.

Prepararea cremei de branza

In rastimp, hidrateaza gelatina in 3 linguri apa.

Bate crema de branza cu smantana pentru frisca si cele 3-4 linguri de zahar pana obtii o crema ce se tine de tel.

Paseaza piersicile curatate de coaja, impreuna cu 3-4 linguri de apa, intr-un blender sau robot de bucatarie.

In piureul de fructe adauga gelatina hidratata, incalzita 5-7 secunde la microunde, cat sa se dizolve.

Combina crema de branza cu piureul de piersici si omogenizeaza. Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti si da cheesecakeul la rece pentru minim 2 ore, sau pana cand se solidifica.

Pregatirea stratului de fructe

Hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa.

Separat, combina apa cu zaharul si da-o la foc mediu. Da siropul de pe foc cand zaharul e complet dizolv
at si lasa-l sa se raceasca 5 minute. Adauga apoi gelatina hidratata si amesteca pana la dizolvarea ei.

Taie piersicile felii cat mai subtiri (cu sau fara coaja, dupa gust) si asaza-le in tava, deasupra cremei intarite, pornind din exterior catre centrul tavii.

Suprapune o felie de piersica peste cealalta, toate in aceeasi directie, incat sa obtii aspectul unui trandafir.

Toarna deasupra stratului de fructe siropul cu gelatina incet, incat sa nu misti fructele. Da cheesecake-ul cu piersici la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Sursa