Secretele Gospodinei

Asa prajitura cu dulceata iti zic sigur ca nu ai mai gustat pana acum! Daca ai sti ce simpla si economica e reteta. Vezi mai jos

Bonus: Asa prajitura cu dulceata iti zic sigur ca nu ai mai gustat pana acum! Daca ai sti ce simpla si economica e reteta. Ingrediente: 500 g de faina, 95 ml de ulei, 4 oua, 250 g de zahar, 1.5 pahare de dulceata, ½ de lingurita de sare, 230 ml de lapte, 6 lingurite de praf de copt, 1 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare: Bate bine ouale, cu un telul, ca sa obtii o spuma. Amestec-o cu vanilia si cu sarea. Adauga treptat zaharul. Continua sa mixezi pana cand zaharul e dizolvat complet. In momentul in care spuma devine alba si creste in volum, incorporeaza in ea uleiul si laptele. Nu uita sa amesteci continuu cu telul. Adauga usor faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt. Daca ti se pare ca e prea lichid aluatul, mai pune niste faina. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, unge-o cu foarte putin ulei si presoara in ea faina. Toarna in tava jumatate din aluat, agita usor, ca sa se aseze bine, apoi acopera-l cu dulceata cat mai uniform. La final pune si a doua parte de aluat. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Dupa 15 minute micsoreaza temperatura la 160 de grade Celsius. Prajitura e gata dupa vreo 40-45 de minute sau cand trece testul cu scobitoarea. Serveste-o cu zahar pudra.