Secretele Gospodinei

Ai incercat si alte retete de briose, insa niciuna n-a fost suficient de pufoasa pentru gustul tau? Iata cum trebuie sa le prepari, incat sa-ti iasa cele mai pufoase

Ai incercat si alte retete de briose, insa niciuna n-a fost suficient de pufoasa pentru gustul tau?

Iata cum trebuie sa le prepari, incat sa-ti iasa cele mai pufoase briose, cu aroma subtila de unt.

INGREDIENTE

140 g faina

100 g zahar

90 g unt

3 oua

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf sare

esenta de vanilie (optional)

MOD DE PREPARARE:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat, apoi esenta de vanilie, pana ce albusurile se tin de tel, insa pana sa devina lucioase.

Separat, combina galbenusurile cu untul topit, apoi cu faina.

Incorporeaza galbenusurile in albusuri cu o spatula, cu miscari delicate, de jos in sus.

Toarna aluatul obtinut in forme de briose unse bine inainte.

Da briosele la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade, sau pana cand acestea trec testul scobitorii.

Incearca sa nu deschizi cuptorul pana ce briosele se rumenesc superficial, caci se vor dezumfla sigur.