Secretele Gospodinei

Aceasta este otrava pe care o consumi in fiecare zi. E mai periculoasa ca zaharul si sarea

Zaharul si sarea in exces iti pot afecta organismul, insa exista o substanta care iti face si mai rau. O gasesti intr-o multime de alimente semipreparate. In plus, o folosesc si multe restaurante.

Este vorba despre glutamatul de sodiu, E621, un aditivi care se pune in cantitati diferite in toate alimentele. Restaurantele il folosesc pentru a intesifica aroma alimentelor.

Arata ca o pudra cristalina, la fel ca sarea si zaharul, iar gustul este cel de supa de carne. Glutamatul de sodiu creste apetitul, te face sa mananci mai mult si incurajeaza acumularea de kilograme.

Se gaseste in carnati, salam, chipsuri, supe instant, bere, chipsuri, ciocolata si conserve. Iata care sunt simptome ale unei supradoze de E621: ameteala, migrene, probleme cu vedere, dezechilibre hormonale, ameteala, slabiciune, durere in piept. In plus, iti afecteaza perceptia gustului.

Bonus: La noi a devenit o regula: Vineri seara, dupa lucru, pregatim Ciupercile champignon la cuptor. Sunt de neinlocuit!

Ciuperci champignon la cuptor

Ingrediente:

10-12 ciuperci champignon intregi

1 buc de ardei chili de 1-1,5 cm tocat marunt / ardei iute uscat (zdrobit) / fulgi chili

1-2 catei de usturoi tocati marunt

sare

1 ½ lingura suc de lamaie

2-3 linguri cu varf patrunjel verde tocat marunt

parmezan ras (cateva linguri)

cascaval taiat cubulete

3-5 linguri ulei de masline

rosii, pentru servit

Mod de preparare:

Curatati ciupercile si lasati o parte din codita atasata la palarie. Asezati-le intr-un vas termorezistent, unele langa altele.
Separat, combinati ardeiul chili, usturoiul, sarea, sucul de lamaie, patrunjelul verde si distribuiti pe fiecare palarie a ciupercilor.

Lasati in asteptare 30 min.

Presarati parmezanul ras si asezati apoi cate 3- 4 cubuletele de cascaval in fiecare palarioara si cate 1 cubulet peste piciorul ciupercii.

Stropiti cu ulei de masline.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce ciupercile sunt facute si cascavalul topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calde, presarate cu patrunjel verde, simple, alaturi de o salata de rosii sau ca garnitura langa carne.

Loading...