Secretele Gospodinei

5 retete extraordinare de salate festive. Impresionatii pe cei dragi cu aceste delicii!

SALATA “CORNUL ABUNDENŢEI”

INGREDIENTE PENTRU 2 PORŢII:

1 ou
30 g de caşcaval moale
50 g de piept de pui fiert
6 prune

6 nuci de nuc
2 linguri de smântână
sare
muştar

50 g de castraveţi
5 g de nuci de cedru
mărar
pătrunjel

MOD DE PREPARARE:

1.Oul se bate cu sare, piper, şi caşcavalul ras.

2.Se coace o clătită pe ambele părţi

3.Se taie în jumate şi se rulează sub forma unui cornet.

4.Castravetele, pieptul de pui şi prunele se taie pai. Nucile se taie bucăţi mari cu un cuţit.

5.Smântâna se amestecă cu sare şi muştar.

6.Se amestecă totul cu smântână şi se umple cornul.

7.Se pune într-o farfurie astfel încât umplutura să se verse din corn. Se decorează cu mărar, pătrunjel, nuci de pin şi cu o plasă fină de maioneză.

SALATA CU PIEPT DE PUI, ROŞII ŞI MAZĂRE VERDE

INGREDIENTE:

300 g de piept de pui fiert
3 roşii
3 ouă fierte
1/2 cutie de mazăre verde

1 legătură mică de ceapă verde
sare după gust
smântână în jumătate cu maioneză

MOD DE PREPARARE:

1.Se taie cubuleţe pieptul de pui, roşiile fără seminţe, ouăle şi ceapa verde. Se adaugă mazărea verde, sarea şi se amestecă.

2. Salata se asezonează cu smântâna amestecată cu maioneză.

SALATA CU PUI “STRUGURE DE POAMĂ”

INGREDIENTE:

400 g de piept de pui afumat
300 g de caşcaval tare
300 g de struguri întunecaţi fără seminţe

3 ouă fierte
maioneză
pătrunjel

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul de pui se taie cubuleţe. Albuşul de ou, caşavalul şi gălbenuşul de ou se dau prin răzătoare.

2.Salata se aranjează în formă de strugure, în straturi: albuşurile de ou, pieptul de pui, gălbenuşurile de ou şi caşcavalul. Fiecare strat se unge cu maioneză.

2.Bobiţele se taie în jumătăţi şi se decorează salata.

3.Salata se bagă la frigider şi se decorează cu un fir de pătrunjel înainte de servire.

SALATA “MIREASA”

INGREDIENTE:

300 g de pui afumat
4 ouă fierte
100 g de caşcaval topit

2 cartofi fierţi
1 ceapă
maioneză

MOD DE PREPARARE:

1.Carnea se taie bucăţi mici.

2.Cartofii se dau prin răzătoarea mare, caşcavalul prin răzătoarea mică, albuşurile şi gălbenuşurile separat.

3.Ceapa se taie mărunt, se amestecă cu o linguriţă de oţet şi puţină apă fierbinte. Se lasă pentru 10-20 de minute la marinat.

4.Pentru ca salata să aibă un aspect frumos şi să fie pufoasă, ingredientele se rad direct în platou, iar maioneza dintre straturi se aplică sub formă de plasă.

1 strat: carne de pui şi maioneză
2 strat: ceapă
3 strat: cartofi şi maioneză

4 strat: gălbenuş de ou
5 strat: caşcaval şi maioneză
6 strat: albuş de ou

5.Dacă doriţi puteţi repeta straturile. Apoi se lasă pentru câteva ore la frigider.

SALATA CU PUI ŞI ANANAS

INGREDIENTE:

1 piept de pui fiert
1 cutie de ananas conservat
100 g caşcaval olandez
100 g de ciuperci champignon

5 nuci
coriandru proaspăt
maioneză

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul de pui se taie cubuleţe

2.Ciupercile se taie felii şi se prăjesc până se rumenesc.

3.Ananasul se scurge de suc şi se taie cubuleţe.

4.Nucile se prăjesc şi se curăţă de coajă.

5.Caşcavalul se dă prin răzătoare.

6.Coriandrul se toacă mărunt.

7.Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă maioneză.

Poftă bună!

Dacă ţi-a plăcut această reţetă, distribuie prietenilor!