Placinta cu mere, reteta luata de la bunica mea. Este delicioasa, iubitorii de mere o vor adora.

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

-600 grame faina
-200 grame zahar (macinati-l in pulbere)
-1 pachet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu
-2 galbenusuri de ou
-2 linguri smantana
-120 grame de untura netopita
– lapte, cat cuprinde

Pentru crema:

-aproximativ 2,5 kilograme mere
-2 pachete de zahar vanilat
-putina scortisoara sau cuisoare
-1 lingura cacao
-cateva linguri piscuiti pisati sau pesmet
-aproximativ 100 – 150 grame zahar (optional)
-4 albusuri batute bine

Mod de preparare:

Framantati aluatul din ingredientele enumerate si lasati-l sa stea o vreme.

Pentru umplutura, curatati merele, dati-le pe razatoare si puneti-le intr-un castron adanc, la foc mic, si fierbeti pana se rumenesc si se inmoaie (merele in sine elibereaza sucul, deci nu este nevoie sa adaugati apa).

Lasati merele sa se raceasca.

Apoi adaugati zaharul vanilat, scortisoara, pudra de ciocolata, pesmet si zahar si, in cele din urma, amestecati usor albusurile batute spuma in prealabil.

Intindeti jumatate din aluat si asezati-l pe o tava de copt unsa si fainata, intindeti umplutura si acoperiti-o cu o alta parte a aluatului.

Folositi o furculita pentru a „strapunge” aluatul in cateva locuri, suficient cat sa iese aburul la coacere.

Acoperiti usor cu ulei si puneti-l intr-un cuptor preincalzit (190 * C) si coaceti pana cand capata o culoare maro aurie.

Se scoate din cuptor si se presara rece cu zahar pudra (optional).

Similar articles