Tort de casă Mars – Tort delicios, cu ciocolată și caramel – Rețetă ușoară, cu imagini, explicată pas cu pas

Ingrediente necesare pentru blat:

3 ouă
1 praf de sare
80 g zahăr
2 linguri ulei
5 linguri lapte
80 g făină
20 g pudră de cacao
Vanilie
1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru caramel:

150 g zahăr
20 g unt
150 g frișcă lichidă caldă
1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

10 g gelatină
4 linguri apă
200 g ciocolată
100 g frișcă lichidă fierbinte
350 g frișcă lichidă rece

Ingrediente necesare pentru glazură:

100 g ciocolată
60 g frișcă lichidă fierbinte

Mod de preparare:

Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm un praf de sare și treptat încorporăm zahărul, și mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Adăugăm uleiul, laptele și omogenizăm. La final încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt.

Turnăm aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu folie și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească după care îl tăiem în 3 părți egale.

Pentru caramel, topim zahărul într-o tigaie. Când capătă o culoare frumoasă adăugăm untul și amestecăm până se topește.

Adăugăm și frișca caldă, sarea și amestecăm. După ce se răcorește, transferăm caramelul într-un poș.

Pentru cremă, amestecăm gelatina cu apa și o lăsăm să se umfle după care o topim, având grijă să nu o fierbem.

Punem ciocolata și frișca fierbinte într-un bol și amestecăm până la omogenizare.

Separat, mixăm spumă frișca rece după care încorporăm ciocolata iar la final încorporăm și gelatina.

Peste primul blat întindem o porție de cremă și punem o porție de caramel la mijloc. Acoperim caramelul cu cremă și așezăm al doilea blat.

Repetăm straturile după care acoperim tortul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazură, amestecăm ciocolata cu frișca fierbinte. Turnăm glazura deasupra tortului și o întindem, inclusiv pe margini.

Similar articles