Pandișpan pufos și moale, aromat cu cireșe – Se prepară din 5 ouă, 500g cireșe, făină, iaurt și…

Ingrediente necesare:

5 ouă
O cană și jumătate zahăr
1 cană iaurt
1 cană ulei
2 căni făină
Jumătate plic praf de copt
400-500 g cireșe (proaspete, din congelator sau din compot)
Zahăr pudră pentru decor
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml

Mod de preparare:

Mixăm albușurile spumă după care încorporăm treptat și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Pe rând, încorporăm și câte un gălbenuș, folosind o spatulă. Treptat încorporăm și celelalte ingrediente: iaurtul, uleiul și făina amestecată cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Stoarcem ușor cireșele de suc (dacă este cazul) și le punem deasupra compoziției din tavă. Le împingem un pic în aluat și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Imediat ce punem tava la cuptor, reducem temperatura la 180 de grade și coacem prăjitura până marginile încep să se separe de tavă.

Similar articles