Cum sa vopsesti oua de Paste: 5 moduri usoare

In cojile de ceapa
Aceasta metoda nu necesita costuri suplimentare, culoarea oualor este de la galben deschis la portocaliu intens.

Se scos ouale din cofraje si le spalam bine cu apa si detergent, apoi le-am uscat. Am pus intr-o oala cojile de ceapa.Se toarna apa rece peste cojile de ceapa, am adaugat otetul si sarea si am pus oala la fiert. Am pus ouale in apa ce s-a colorat intre timp.

Cat timp acestea fierb (le-am lasat in jur de 15 -20 minute sa fiarba in clocot, la foc mediu) am aranjat decorul din frunze pe fiecare ou si le-am imbracat apoi cu ciorapii subtiri. Am strans foarte tare ciorapul in jurul oului, am legat cu ata si am taiat surplusul de ciorap. Am fiert ouale timp de 10 minute fix din momentul in care apa a dat in clocot, apoi am luat oala de pe foc.

Intr-un decoct de legume sau condimente
Multe legume si condimente dau o culoare bogata. Si daca le gatiti intr-un decoct si puneti oua in el pentru cateva minute, acestea vor deveni luminoase si frumoase. Sfecla va colora ouale intr-o culoare roz pal pana la visiniu stralucitor . Spanacul produce o culoare verde stralucitor. Un decoct la care se adauga turmeric sau sofran (1,5 lingurite pe litru de apa) va da o culoare portocalie stralucitoare. Daca fierbeti oua intr-un decoct de cafea, acestea vor deveni maronii; un decoct de varza rosie le va face albastru deschis.

Pregatim amestecul dupa cum urmeaza: adaugam otet intr-un recipient cu apa rece (o lingura pe litru de apa), punem produsul (legumele trebuie taiate sau rase) si fierbem 20-40 de minute, lasam sa fiarba o ora. Punem ouale in amestec , dupa 5-7 minute scoatem si umplem cu apa rece.

Culori alimentare
Folosind coloranti alimentari, puteti obtine o mare varietate de culori si nuante, dar este important sa urmati instructiunile de utilizare a vopselei. Ouale trebuie fierte, racite si uscate. Diluati vopseaua (fiecare culoare are propriul castron si lingura), inmuiati oul in solutie, rasuciti-l in castron cu o lingura, scoateti-l si puneti-l pe un servetel. Apropo, un ou poate fi vopsit in diferite culori: scufundati-l in vopsea nu complet, ci, de exemplu, cu o treime. Important: uscam o culoare, abia apoi aplicam alta. Veti obtine un ou „dungat” daca lipiti benzi de banda adeziva care trebuie indepartate dupa colorare.

Cu tesatura
Daca aveti o tesatura frumoasa stralucitoare care nu va mai trebue , taiati-o in bucati mici, infasurati ouale in ele si legati marginile cu fir. Daca aveti acasa cravate vechi din matase, atunci le puteti folosi excelent la decorarea oualor. Taiati-le si infasurati strans ouale crude, puneti-le in apa si fierbeti-le pana vor fi gata. Cand veti indeparta tesatura, imprimeul va ramane pe coaja oualor. Tesatura trebuie sa fie neaparat din matase!

Autocolante termice
Autocolante frumoase si colorate sunt disponibile in fiecare magazin. Este usor si simplu sa le folositi: fierbeti un ou, scoateti-l din apa, raciti-l, apoi puneti un autocolant pe el si puneti-l in apa pentru cateva secunde. Scoate cu o lingura si pune intr-un castron cu apa rece.

4 reguli pentru colorare

– scoateti ouale din frigider si lasati-le la temperatura camerei timp de doua ore (incalzite, nu se vor sparge in timpul gatitului);

– spalati ouale in apa calda, uscati-le si stergeti-le pe fiecare cu alcool (orice vopsea se va intinde lin si frumos pe o suprafata degresata);

– puneti o lingura de sare in apa pentru fierberea oualor

– dupa colorarea oualor, stergeti-le cu un servetel umezit cu ulei vegetal – vor deveni stralucitoare.

 

Similar articles