O femeie din Bacau a decedat dupa ce s-a vaccinat. Declaratia Comitetului National privind Vaccinarea

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis ca o femeie de 73 de ani din Bacau, vaccinata in cursul zilei si care nu a prezentat reactii imediat dupa prima doza, a decedat la cateva ore dupa.

Incidentul nu are legatura cu vaccinarea.
”Astazi, in jurul orei 19.00, Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat decesul unei persoane de sex feminin, in varsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice. Din datele primite pana la acest moment, persoana a fost vaccinata impotriva COVID19 in cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. In perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze”, a transmis CNCAV, vineri seara.

Potrivit comunicatului, femeia a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiasi spital, unde a intrat in stop cardio-respirator si nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

”Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, mai precizeazaCNCAV.

DSP Bacau care va prezenta concluziile analizei.

 

Similar articles