Secretele Gospodinei

Prajitura colorata cu multa crema si blat pufos. Toata lumea iti va admira talentul tau de gospodina!

Azi vă prezentăm o rețetă de prăjitură, care e în mai multe culori, e delicioasă și arată senzațional pe masa de sărbători. Încercați această rețetă, și credeți-mă nu veți da greș cu ea, va avea un mare succes.

INGREDIENTE PENTRU 4 FOI:

-2 ouă

-200 g zahăr

-150 g ulei

-200 ml lapte

-25 g cacao

-1 lingură oțet

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 plic de praf de copt

-4 ml esență de vanilie

-4 ml esență de rom

-700 – 750 g făină

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:

-4 ouă

-150 g zahăr

-1,5 l lapte

-250 g făină

-200 g ciocolată

-250 g unt

-Un praf de sare

-4 ml esență de rom

MOD DE PREPARARE

Prepararea foilor:

amestecăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până se topește zahărul, apoi adăugăm laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțetul, și 100 g făină, în care punem și praful de copt.

Amestecăm totul bine, apoi împărțim în 2 părți egale. Într-una din părți punem esența de vanilie și aproximativ 350 g făină, iar în cealaltă parte punem esența de rom, cacaoua și 300 g făină.

Frământăm separat ambele părți și lăsăm 15 minute să se odihnească ambele aluaturi. Împărțim în două ambele aluaturi și întindem câte 2 foi albe și 2 foi maro. Foile le coacem una câte una, pe spatele unei tăvi de 23 x 36 cm, timp de 3 – 4 minute, la 180 de grade.

Prepararea cremei:

Amestecăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare. Amestecăm până devin spumoase, apoi adăugăm 100 ml lapte și făina. Laptele rămas îl vom turna fierbinte, amestecând continuu.

La foc mic fierbem crema până devine groasă ca o budincă. Topim ciocolata împreună cu untul, apoi le adăugăm la crema fierbinte, amestecăm și lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit crema, ungem foile, apoi deasupra prăjiturii punem o greutate și lăsăm o noapte înainte să o tăiem. O servim cu zahăr pudră presărată pe deasupra.

Prajitura “Margareta” se prepara dupa o reteta complexa, dar rezultatul este delicios. Incearca reteta trimisa de Iuliana Lako, din Timis.

INGREDIENTE PENTRU BLATUL ROZ

4 oua

2 plicuri budinca de capsune

4 linguri zahar

1/2 pliculet praf de copt

cateva picaturi sirop de visine, pentru culoare

3 linguri faina

INGREDIENTE PENTRU BLATUL GALBEN

150 g zahar pudra

150 g faina

50 ml ulei

50 ml apa

3 oua

1/2 plic praf de copt cu sofran

INGREDIENTE PENTRU CREMA

un plic budinca de vanilie

400 ml lapte

200 g zahar pudra

o lingura amidon alimentar

250 g margarina

INGREDIENTE PENTRU SIROP

100 ml apa

o lingura zahar

o fiola esenta de rom

MOD DE PREPARARE:

Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Separat, albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare. In galbenusurile frecate se incorporeaza praful de budinca, siropul, amestecul de faina cu praful de copt si spuma obtinuta.

Se amesteca usor cu spatula, cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava de chec si se toarna compozitia obtinuta. Se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit in tava dupa care se taie pe lungime in patru fasii.

Pentru blatul galben, se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul, adaugand uleiul, apa si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca si se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180°C, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, se scoate din cuptor si se taie fasii pentru tapetat peretii si fundul tavii de chec. Se prepara siropul incalzind apa cu zaharul si esenta, apoi se insiropeaza blaturile.

Pentru crema, se amesteca praful de budinca si amidonul si se subtiaza cu laptele. Se pune la fiert pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca bine cu zaharul pudra si se amesteca bine cu budinca racita.

Se unge fiecare fasie cu crema si se asaza una langa alta in tava de chec. Se unge deasupra cu crema si se acopera cu o fasie de blat galben. Se pune la rece, dupa 60 minute se scoate din frigider si se rastoarna pe o tava lunguiata. Se imbraca in crema ramasa si se orneaza dupa preferinta.