Secretele Gospodinei

Gogosele crocante de post! Reteta pe care o poate face oricine! Reteta ii apartie lui Jamie Oliver si este extrem de apreciata si preparata de iubitorii de gogosi

Gogosi crocante ce se prepara rapid – crocante si dulci, aceste gogosi sunt o gustare fantastica pentru toti cei care tin post. Reteta ii apartie lui Jamie Oliver si este extrem de apreciata si preparata de iubitorii de gogosi vegane.

Daca iti doresti ceva mai mult de la aceste minunate gogosi crocante, atunci poti prepara un sos din fructe de padure si zahar pe care sa il pui alaturi de ele.

De asemenea, la fel de important este stratul de zahar vanilat in care se imbraca la final gogosile si care le desarvarseste.

Ingrediente

50 grame de margarina

120 ml lapte de soia

1.5 litri ulei de floarea soarelui

250 grame faina

1 ½ lingurita praf de copt

Sare

50 grame zahar

50 grame zahar pudra vanilat

Prepara si tu gogosi crocante!

Mod de preparare

Pune intr-o tigaie margarina, laptele de soia si 2 linguri de ulei si lasa-le la foc mic. Intre timp, amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si zaharul.

Fa o gropita in mijlocul ingredientelor uscate si pune amestecul cu margarina si lapte. Amesteca apoi bine, framanta usor pana cand obtii un aluat elastic. Modeleaza apoi 24 de bilute din aluat.

Pune intr-o tigaie restul de ulei si lasa-l sa se incinga, apoi adauga bilele de aluat si lasa-le sa se prajeasca la foc mediu.

Lasa-le 3-5 minute sau pana cand devin aurii si plutesc la suprafata.

Scoate gogosile pe un prosop de hartie apoi presara peste ele zahar vanilat.