Secretele Gospodinei

Am facut un tort de mere cu blat de nuci foarte bun! Asa de gustoase ies deserturile de casa! Uite cum se prepara tortul din imagine. Ti-am lasat reteta chiar aici

Lista de ingrediente:

4-6 oua

6 linguri nuci macinate

8 linguri zahar

esenta de vanilie

4 linguri faina

coaja rasa de la o lamaie

zeama de la o lamaie

4 linguri lichior de migdale

8-10 mere

250 ml frisca

Cum se prepara:

1. Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa pregatiti tava cu hartie pentru copt si sa dati drumul la cuptor.

2. Se separa albusurile de galbenusuri, peste care se presara putina sare si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare bine pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul, nucile si faina si se amesteca incet, astfel incat sa nu se lase la copt. Se baga compozitia in cuptor si se coace la o temperatura de 120 de grade.

3. Intr-un bol, se prepara pasta de mere. Merele se curata de coaja, se stropesc cu 2-3 linguri de lichior de migdale si zeama de la o lamaie si se zdrobesc cu blenderul pana se transforma intr-un piure.

4. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit, se taie pe orizontala in doua si se asaza pe un platou in felul urmator: blat, crema de mere, blat, se imbraca cu frisca, se mai pune un rand de piure de mere pe deasupra si se orneaza cu felii subtiri de mere glasate si pe margini se presara nuci coapte.

5. Se lasa cateva ore la rece. Cand il taiati si dupa ce il veti gusta, veti obseva cum blatul si merele vor capata o aroma de la lichiorul de migdale.