Secretele Gospodinei

Clatite din aluat oparit – Cea mai buna si usoara reteta pentru a obtine clatite dantelate si delicioase

Lista de ingrediente:

2 pahare lapte

3 oua medii

1.5 pahar faina

1 pahar apa clocotita

2 linguri zahar

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu zeama de lamaie)

3 linguri unt topit sau ulei vegetal

putina sare

Cum se prepara:

1. Mai intai fierbe laptele, apoi lasa-l la racit putin.

2. Mixeaza ouale cu laptele, zaharul si sarea.

3. Incorporeaza apa foarte fierbinte, dar nu te opri din mixat.

4. Pune faina treptat. Amesteca in mod continuu, pentru a obtine o compozitie omogena.

5. Adauga untul sau uleiul. Omogenizeaza.

6. Pune si bicarbonatul. Iarasi omogenizeaza.

7. Acopera bolul si tine-l in jur de o jumatate d eora, la temperatura camerei.

8. Mai amesteca o data in bol, apoi coace clatitele dupa retetea clasica.